USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку на Гордіюк Tesla збила пішохода поза переходом: водій відбувся умовним

2 Грудня 2023 09:39
Умовне покарання отримав водій Tesla, який наприкінці вересня збив пішохода на вулиці Гордіюк у Луцьку. Постраждалий чоловік отримав тяжкі травми, але, на щастя, залишився живим.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду.

З матеріалів справи відомо, що зранку 30 вересня водій Tesla Model Y Юрій П. рухався зі сторони проспекту Соборності зі швидкістю 50 кілометрів на годину та збив чоловіка, який переходив дорогу на вулиці Гордіюк поза пішохідним переходом.

«Маючи об`єктивну можливість виявити пішохода на проїзній частині дороги, не врахував дорожню обстановку, відволікся від її спостереження, проявив безпечність та неуважність, не вибрав безпечної швидкості руху, не вжив негайних заходів для зменшення швидкості руху аж до зупинки транспортного засобу, в результаті чого допустив наїзд на пішохода, який перетинав проїзну частину дороги зліва направо відносно руху автомобіля поза пішохідним переходом», – йдеться у вироку.

В результаті ДТП постраждалий отримав тілесні ушкодження у вигляді закритого перелому лівої плечової кістки у верхній третині зі зміщенням, закриту черепно-мозкову травму з забоєм головного мозку, перелом склепіння черепа та інші травми, які є тяжкими тілесними ушкодженнями.

Читати ще: У Луцьку на кільці перекинувся BMW: водія, який пішов геть, суд оштрафував на 3,4 тис. грн

Про Юрія П. відомо, що він народився у селі Городище Ківерцівського району Волинської області, має вищу освіту та працює директором ТОВ «Сеон Буд». Чоловік є одруженим та має на утриманні четверо дітей.

Він визнав свою вину під час розгляду справи, розповівши на суді, що у момент ДТП відволікся від спостереження за дорогою та внаслідок цього скоїв наїзд на пішохода, який раптово вийшов на дорогу поза пішохідним переходом. Юрій П. повідомив про відшкодування матеріальної шкоди потерпілому на лікування та моральної шкоди, а також витрат закладу охорони здоров`я.

Потерпілий, своєю чергою, підтвердив слова обвинуваченого та просив у суду суворо його не карати і не позбавляти права водіння.

Враховуючи ці обставини, суд призначив Юрію П. покарання у виді трьох років позбавлення волі, яке замінив роком іспитового терміну.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ВОВК Показати IP 2 Грудня 2023 11:43
Ну в нього ж Tesla ! Таких людей не можна суворо карати.
Вовку до ВОВК Показати IP 2 Грудня 2023 12:39
І що з того. Має бути так: пішохід не врахував дорожню обстановку, відволікся від її спостереження, проявив безпечність та неуважність, не вибрав безпечної швидкості руху, не вжив негайних заходів для зменшення швидкості руху аж до зупинки, вийшов на дорогу у невстановленому місці, чим спричинив ушкодження транспортного засобу. Вироком суду його засуджено умовно.
Вовку Показати IP 2 Грудня 2023 14:35
Американський биток мав би сам розпізнавати дорожню обстановку та екстренно загальмувати. В будь якому випадку, згідно зі статті, пішохід був винен і мав би бути покараний штрафами. Бо наступного разу кинеться під поїзд, а посадять машиніста, що не зупинився і не пропустив.
Вал Показати IP 3 Грудня 2023 07:39
Не купуйте утилізовані авто з-за океану, і не залипайте в телефонах на ходу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus