USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

У Луцьку на легкоатлетичному чемпіонаті змагаються 200 учасників з трьох областей. Фото

19 Травня 2023 14:54
В обласному центрі Волині вперше відбувається відкритий чемпіонат обласної дитячо-юнацької спортивної школи з легкої атлетики памʼяті заслуженого тренера України Михайла Івановича Кліщука, який пропрацював в ОДЮСШ понад 50 років. За цей час Михайло Іванович виховав 20 майстрів спорту та понад 30 чемпіонів і призерів чемпіонатів України.

Серед організаторів легкоатлетичних змагань Фонд Ігоря Палиці «Тільки разoм» і департамент молоді та спорту Луцької міської ради.

До Луцька з’їхалося близько двохсот спортсменів з Волинської, Рівненської та Львівської областей, яких організатори розділили на категорії: юніори 2005 року народження, юнаки та дівчата 2006 року народження, юнаки та дівчата 2010-2012 років народження та молодші. Вони змагатимуться у бігу на дистанціях 60, 100, 400 та 800 метрів, також серед змагальних дисциплін спортивна ходьба та стрибки у довжину.
Як розповів тимчасовий виконувач обов’язків директора ОДЮСШ Дмитро Піддубний, змагання вирішили започаткувати, аби вшанувати пам’ять такої заслуженої людини, як Михайло Іванович Кліщук. Дмитро Піддубний розпочав займатися спортом у третьому класі та мав можливість тренуватися під керівництвом Михайла Івановича.

«В мене залишилися лише хороші спогади про Михайла Івановича. Це дуже відповідальна людина, він завжди знаходив підхід до дітей. До нього приходило тренуватися багато спортсменів. І сьогодні вони згадують про нього лише хороше», – поділився спогадами Дмитро Піддубний та висловив сподівання, що такі змагання відбуватимуться щороку.
Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода наголосила, що на кожних спортивних змаганнях на стадіоні «Авангард» спортсмени з Луцька та інших міст дякують Ігорю Петровичу Палиці за відновлення стадіону та його ініціативу зробити з «Авангарду» легкоатлетичну арену міжнародного рівня.

«Сьогодні на змагання приїхало чимало дітей. Такі легкоатлетичні чемпіонати ми можемо проводити завдяки тому, що юним спортсменам є де тренуватися та змагатися в достойних умовах. Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» буде і надалі підтримувати спортивні змагання різного рівня, аби максимально розвивати дітей, забезпечуючи їм гідне майбутнє», – зауважила Катерина Шкльода.
Також вона відзначила хорошу співпрацю Фонду з ОДЮСШ, в якій займається дуже багато дітей на різних спортивних видах. З її слів, в ОДЮСШ зі зміною керівника стало проводитися багато спортивних змагань, які Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» всіляко підтримує.

«У зв’язку з воєнним станом бюджетних фінансувань недостатньо. Тому нашим обов’язком є підтримка спортивних заходів. Адже великий спорт розпочинається з дитячого. Поки ЗСУ захищають нас та дітей на передовій, нам потрібно забезпечити неперервність тренувального процесу та хороші умови для розвитку дітей», – переконана Катерина Шкльода.
Під час відкриття змагань вітали юних спортсменів перший заступник голови Волинської обласної ради Юрій Поліщук та начальник управління у справах молоді та спорту Волинської ОВА Олександр Хвіщук, які побажали їм обійтися без травм під час виступів та в майбутньому прославляти Україну на міжнародній арені.
Син Михайла Кліщука Олександр висловив вдячність учасникам змагань за те, що вони приїхали до Луцька. Чоловік наголосив, що його батько був відданий спорту, а легку атлетику називав королевою спорту.

«Я радий, що змагання відбуваються на такому прекрасному стадіоні. Збулася одна з найзаповітніших мрій мого батька – відновлення «Авангарду». Адже був період, що стадіон був в жахливому стані. Тому я дякую, що арену відновили, і юні спортсмени зможуть встановлювати тут свої рекорди», – зазначив Олександр Кліщук.
Після вітальних слів юні спортсмени нарешті вийшли на старти. Перший забіг відбувався на дистанції 60 метрів.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus