USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку на пікетувальників прокуратури поскаржилися патрульним

10 Травня 2018 16:16
Мешканці прилеглих будинків поблизу прокуратури у Луцьку викликали полісменів до пікетувальників, аби ті перевірили їх документи.

Трапилася подія в обідню пору 10 травня. Як вдалося з'ясувати, у полісменів виникла підозра у тому, що повідомлення про пікет може бути підроблене, адже у документі зазначено, що воно безстрокове. На час перевірки у активістів попросили вимкнути музику, пише Конкурент.

За словами пікетувальниці Оксани Марищук, поліція не розуміється у чинному законодавстві.

"Вони хотіли перевірити на легітимність наш захід. Я і кожен окремий пікетувальник ходили в міську раду і брали повідомлення… Ми й показали це повідомлення міської ради про пікетування. Там написаний рік, коли я зверталася, це рік тому, і написано "безстрокове пікетування". І поліцейські кажуть: "Ви собі це підробили", – обурилася активістка та заважила, що пікетування може заборонити тільки суд.

Також жінка не впевнена, що патрульну поліції викликали місцеві мешканці. А вважає, що це зробили прокурори. Адже ще з початку пікетування, червня 2017 року, на активістів "насилали тітушок", які обривали плакати.

Патрульні, своєю чергою, перевірили документи у міській раді та порушень не знайшли.

"Це звичайний виклик про несанкціонований мітинг. Ми перевірили документи, все добре. Вони мають право на проведення мітингу з 2017 року. Там зазначений рік видачі цього документа, а слово "безстрокове" дописане ручкою. Ми це перевірили в міській раді. І попросили, до того, поки ми вияснимо чи є він санкціонованим, вимкнути музику, аби не привертати уваги і так далі", - повідомив лейтенант поліції Павло Каращук та зауважив, що пікет є санкціонованим.

Нині активісти ввімкнули музику та продовжили свою акцію, а патрульні лишилися слідкувати за тим, аби не було порушень громадського порядку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
777 Показати IP 10 Травня 2018 23:10
Оксанці знову сонце в голову напекло!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus