USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку на пустирі знайшли гранату та понад 100 набоїв

27 Квітня 2018 12:45
У рамках реалізації заходів загальнодержавної операції «Зброя та вибухівка» волинські поліцейські 26 квітня вилучили у жителів області три пістолети, рушницю, гранату, а також понад 100 набоїв різноманітного калібру. За усіма фактами незаконного поводження зі зброєю та бойовими припасами слідчі розпочали кримінальні провадження.

Про це повідомляє прес-служба волинської поліції.

Зокрема, оперативники управління волинської поліції із залученням кінологів виявили у Луцьку на пустирі поблизу гаражного кооперативу по вулиці Електроапаратній поліетиленовий пакет у якому знаходилось 78 набоїв калібру 9 мм, 65 набоїв калібру 5,45 мм, граната РГД-5 і запал до неї. Правоохоронці встановили, що боєприпаси належать 30-річному місцевому жителю.

На місце прибули співробітники вибухотехнічного відділу ГУНП в області, які вилучили небезпечні предмети.


Цього ж дня, під час санкціонованого обшуку за місцем проживання 20-річного жителя райцентру Ківерці, співробітники управління карного розшуку у співпраці із працівниками місцевого відділу поліції виявили та вилучили три пістолети та 17 патронів калібру 9 мм. Окрім цього, на горищі будинку волинянина правоохоронці знайшли 10 г канабісу, скляні колби, 10 літрових пляшок з оцтовою кислотою.


«Слід відзначити, що відносно даного громадянина уже розпочаті кримінальні провадження за статтями 185 та 189 Кримінального кодексу України. Йдеться про крадіжку та вимагання. Чоловік викрадав іноземні реєстраційні номерні знаки із автомобілів та вимагав за їх повергнення у власників транспортних засобів гроші. Кримінальні провадження уже скеровані до суду, судовий розгляд триває», - зазначив начальник ГУНП у Волинській області Петро Шпига.


У Луцькому районі ввечері, поблизу ставка у селі Підгайці поліцейські вилучили в 59-річного пенсіонера незареєстровану рушницю калібром 5,6 мм і 16 набоїв до неї.

Вилучене направили на дослідження у Волинській науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України.

За усіма фактами незаконного зберігання зброї, боєприпасів та наркотиків слідчі розпочали кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 та ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України, відповідно. Досудові розслідування тривають.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus