USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку на три роки затвердили антикорупційну програму

20 Грудня 2023 14:23
Протягом трьох років в обласному центрі Волині діятиме Антикорупційна програма Луцької міської ради. Її затвердили під час засідання сесії міської ради з метою мінімізації/усунення корупційних ризиків при здійсненні владних повноважень на території громади.

Програму розробляли відділ з питань запобігання та виявлення корупції управління персоналу Луцької міської ради, робоча група з оцінювання корупційних ризиків та експерти ПРООН з оцінки стану антикорупційної системи.

«Цією Антикорупційною програмою Луцька міська рада проголошує, що міський голова, депутати Луцької міської ради, члени виконавчого комітету Луцької міської ради, працівники Луцької міської ради, керівники підприємств, закладів, установ, засновником яких є Луцька міська рада, у своїй внутрішній діяльності, а також у правовідносинах із діловими партнерами, органами державної влади, іншими органами місцевого самоврядування керуються принципом «нульової толерантності» до будь-яких проявів корупції і вживатимуть усіх передбачених законодавством заходів щодо запобігання, виявлення та протидії корупції і пов’язаним з нею діям (практикам)», – йдеться у документі.

Читати ще: НАЗК відкрило доступ до Реєстру декларацій

З метою забезпечення проведення серед суб’єктів антикорупційної програми навчальної, організаційної та роз’яснювальної роботи з питань запобігання, виявлення та протидії корупції в рамках виконання програми планують:

- участь суб’єктів у круглих столах, семінарах, інших навчальних заходах у сфері запобігання корупції, що їх організовуватиме Національне агентство з питань запобігання корупції, інші державні та недержавні організації;

- самоосвіту суб’єктів шляхом вивчення (вдосконалення знань) законодавства у сфері запобігання корупції, роз’яснень, методичних рекомендацій Національного агентства з питань запобігання корупції, участь у дистанційних курсах, організованих державними та недержавними організаціями;

- продовження надання роз’яснень щодо застосування антикорупційного законодавства суб’єктам, на яких поширюються його вимоги, відділом з питань запобігання та виявлення корупції управління персоналу Луцької міської ради.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
скептик Показати IP 20 Грудня 2023 15:59
тобто ще як мінімум три роки будуть імітувати боротьбу з корупцією
ВІРУС Показати IP 20 Грудня 2023 17:13
ВИ МИКОЛУ ГОГОЛЯ почитайте.......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus