USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку на «Варшавці» та в квіткових магазинах чоловік розраховувався фальшивими гривнями

23 Квітня 2023 13:30
В обласному центрі Волині раніше судимому уродженцю Дніпра, який розраховувався фальшивими гривнями, призначили умовне покарання.

Відповідний вирок ухвалив Луцький міськрайонний суд.

Як ідеться у матеріалах справи, наприкінці лютого Станіслав С. придбав в Дніпрі чотири підроблені банкноти номіналом тисяча гривень, які були з однаковими серіями та номерами.

4 березня чоловік прибув до Луцька, де протягом двох днів збував фальшиві гривні. Він розраховувався ними в квіткових магазинах та на Варшавському ринку, купуючи квіти та продукти харчування. Чоловік здійснював дрібні покупки, отримуючи решту з фальшивої тисячі гривень.

Відзначимо, що під час одного з епізодів злочинець передав фальшиву купюру іншій особі, яка розрахувалася цими «грошима», однак не знала про те, що це підробка.

Читати ще: В Україні зменшилася кількість фальшивих купюр: які банкноти підробляють найчастіше

Своїми діями злочинець вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 199 КК України. Між обвинуваченим та прокурором була укладена угода про визнання винуватості.

Чоловік раніше мав судимості, однак відшкодував завдані збитки. Затвердивши угоду, суд замінив реальний термін на п’ять років трьома роками іспитового терміну.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Уася Показати IP 23 Квітня 2023 15:46
це що за суд такий?
Пашка Показати IP 23 Квітня 2023 17:39
Певно прийшлось віддати судді багато справжніх купюр
Ну до Пашка Показати IP 23 Квітня 2023 20:50
Як не розумієш про що пишеш, то не пиши, промовчи, ніж дурниці писати. Угода про визнання винуватості якраз і значить, що покарання було узгоджено з фальшивозбувачем і прокурорм, суд його просто затверджує і все.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus