USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

У Луцьку наведуть лад із приміськими маршрутками

20 Серпня 2021 17:39
Усупереч постанові Кабміну Волинська обласна державна адміністрація продовжує договори з перевізниками, які курсують приміськими атобусними маршрутами на території Луцької громади.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту.

Керівник відділу транспорту Віктор Главічка розповів, що 10 лютого 2020 року між Волинською обласною державною адміністрацією та Луцькою міською радою був підписаний Меморандум про співпрацю з питань курсування приміських автобусів вулицями міста.

«Після завершення договорів із перевізниками на приміських маршрутах, які після реформи децентралізації проходять у межах нашої міської територіальної громади, організатором таких перевезень, відповідно до чинного законодавства, є виконком Луцької міської ради (до реформи – Волинська ОДА, – ред.). На сьогодні виникло невдоволення жителів таких населених пунктів, як, наприклад, Клепачів, Озерце, адже з 1 червня приміські перевізники, які мають укладені договори з ОДА, підняли тарифи (до семи гривень, – ред.). Дійсно, на сьогодні регулювання ціни належить до компетенції суто перевізника», – сказав він.

Як нагадав, виконком міськради після закінчення дії окремих договорів перевізників із Волинською ОДА на приміські маршрути оголосив конкурс, наприклад, на маршрути Луцьк–Клепачів, Луцьк–Озерце.

Згодом з’ясувалося, що всупереч меморандуму та постанові Кабміну управління транспорту та зв’язку Волинської ОДА продовжило договір з перевізником, який обслуговує ці маршрути, до 2026 року.

«Тому ми підготували лист до Волинської обласної державної адміністрації щодо законності підписання цього договору. Зараз будуть проводитися службові перевірки щодо цього питання», – інформував Віктор Главічка.

Відділ транспорту також підготував проєкт рішення міської ради Про Звернення про забезпечення виконання умов Меморандуму та продовження дії договорів на перевезення пасажирів приміськими автобусними маршрутами, що не виходять за межі Луцької міської територіальної громади.

Віктор Главічка додав, що вже оголошено, наприклад, конкурс на маршрут №30, який з’єднає Луцьк і село Богушівка.

Він акцентував, що відділ транспорту проводить клопітку роботу, аби розвантажити транспортну мережу Луцька, зменшити загазованість міста, зокрема, за рахунок екологічного громадського транспорту. Окрім того, він нагадав, що, згідно з чинними нормами, приміським автобусам заборонено курсувати центральними вулицями Луцька.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Микола Показати IP 20 Серпня 2021 19:18
Приміські маршутки треба пустити до вїзду в Луцьк, на те вони приміські, невже це треба вища математика? Вони беруть готівку як і маршут 12, наприклад, і клали на аферу з сіті кард
Лучанин до Микола Показати IP 20 Серпня 2021 20:58
Клав більше сітікард на всіх разом з тими хто його запровадив. Мені треба було терміново підїхати 2 зупинки, на картці 3 гривні, бо сітікард зняв 1 гривню і на тролейбус вже не вистачає, готівка є, поповнювати декілька хвилин, а пів місяця тому взагалі збої були з поповненям, тому побіг пішки. З району Красного дістатися хоча б центру міста після 21-00 неможливо, всі 29 та 25 взагалі зникають, а 12, 19, 22, 24 та 32 мають великий інтервал, тролейбуси взагалі ввечері видно сліпнуть, тому й не ходять. Єдиним порятунком є приміські маршрутки, хоч і за 7 грн. Може спочатку навести лад з міськими перевезеннями, для людей зробити, а потім вже розбиратися з приміськими? Хтось за перевезення є в місті відповідальний чи буде?
БУХой АЛкаш до Лучанин Показати IP 20 Серпня 2021 22:22
За 3000$ мона купить норм б/у автомобиль и будет тебе счастье. В чем проблема-то?
Наталя до Микола Показати IP 21 Серпня 2021 23:57
А вас треба теж пустити виключно до виїзду з Луцька.
Да ну Показати IP 20 Серпня 2021 21:44
А хтось подумав про те, що сільському жителю потрібно двічі платити, щоб дістатись на роботу? Закономірне запитання: це робиться для пасажирів, чи потрібно додатково заробити «комусь» на валідаторі? Гарно відмивають гроші
Анонім до Да ну Показати IP 25 Серпня 2021 12:10
А це вже нікого не хвилює. Працюєш в місті - живи в місті.
Нострадамус Показати IP 20 Серпня 2021 22:31
Закрийте вулицi для привтних авто, якi заполонили усi вулицi i двори i буде у вас екологiчне щастя!...
Василь Показати IP 20 Серпня 2021 23:42
Для того і хочуть обмежити проїзд, щоб люди з села два рази за проїзд платили. Пропоную такий варіант вирішення проблеми: запровадити можливість безкоштовної пересадки на будь-який інший громадський вид транспорту (автобус чи тролейбус) протягом півгодини чи години після валідації. Це влаштує і міську владу, яка хоче розвантажити транспортну мережу Луцька, зменшити загазованість, і пасажирів, яким не доведеться платити двічі. Така система вже запроваджена у Вінниці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus