USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку найнижчий тариф в Україні: директор ЛПЕ повідомив, скільки має коштувати проїзд у тролейбусах

21 Грудня 2021 13:50
На сьогодні в Луцьку треба замінити 24 кілометри тролейбусної мережі. Водночас у зв’язку зі зростанням вартості електроенергії тариф на проїзд у тролейбусах є економічно необґрунтованим і наразі – найнижчим в Україні.

Під час засідання постійної комісії міської ради з питань комунального майна та приватизації директор Луцького підприємства електротранспорту Володимир Пуц наголосив, що із 2017 року жоден транспортний засіб не було поставлено під паркан.

«На сьогодні в нас справні 50 тролейбусів з 55. Тільки чотири-п’ять відправлено на ремонт, решта транспортних засобів готові до роботи, відповідно обслужені. Тобто майно використовують належним чином. Контактна мережа складає 109 кілометрів. Тут маємо проблему, потрібна заміна проводу, навіть наша інспекція казала нам, що ми несвоєчасно це робимо. На сьогодні 24 кілометри проводу потрібно замінити», – інформував директор ЛПЕ.

Як пояснив, діаметр проводу має становити близько 9,3 міліметра, натомість наразі на окремих ділянках мережі він може сягати близько 7,6-7,8 міліметра. Ускладнює ситуацію також те, що на відрізках контактної мережі трапляються і перепалені проводи.

«Дуже важка ділянка на Струмівку, Гаразджу», – наголосив Володимир Пуц і додав, що проблема також стосується опор, адже деякі з них (близько 20) старі та похилені.

Директор ЛПЕ зауважив, що нинішній тариф на проїзд у тролейбусах не покриває витрат комунального підприємства.

«За рік вартість електроенергії зросла із січня з 2,96 гривні до 5,20 гривні на сьогодні. На місяць виходить 1,4 мільйона гривень, – сказав Володимир Пуц. – Ми працюємо за найнижчим в Україні тарифом за кілометр і за найнижчим тарифом за пасажира. Розумію, що це гроші й людям тяжко платити, але, напевно, вже пора піднімати вартість, тариф за кілометр також. Думаю, тариф за пасажира сьогодні має становити близько 9-9,50 гривні. Але такий тариф наразі може бути тільки в Києві чи Одесі, а не в Луцьку».

Окрім того, Володимир Пуц звернув увагу, що ЛПЕ нині орендує автобуси для забезпечення певних маршрутів, однак, за словами директора підприємства, це вкрай невигідно, адже водії цих транспортних засобів не підпорядковуються ЛПЕ.

Читати ще: У 2022 році Луцьком курсуватимуть 17 нових тролейбусів

Нагадаємо, Луцький міський голова Ігор Поліщук підписав з Європейським інвестиційним банком грантову угоду на 155 тисяч євро для Луцька в рамках Проєкту «Міський громадський транспорт України». Отримані грантові кошти буде спрямовано на будівництво нового відрізка тролейбусної лінії завдовжки понад 2 км з встановленням 50 залізобетонних опор та облаштуванням трьох тролейбусних зупинок.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Лучанин Показати IP 21 Грудня 2021 14:18
"Думаю, тариф за пасажира сьогодні має становити близько 9-9,50 гривні"(С) - а я думаю що не більше гривні. Хто правий? Треба не думати, а робити розрахунки. Чому до цього часу немає розрахунків станом на певну дату скільки має коштувати проїзд щоб вчасно обслуговувати транспорт, підприємство, контактну мережу, платити зарплати, купувати і оновлювати тролейбуси? Те саме стосується і автобусів. "водії цих транспортних засобів не підпорядковуються ЛПЕ"(С) - а чому ж Ви так тримаєтется тих автобусів якщо не можете мати нічкого впливу на них? Колись порядок можна буде навести?
К.лучанин до Лучанин Показати IP 21 Грудня 2021 15:03
Лучанине! Клепку в маєте?Його думка (Пуца) така бо опирається на дані по Україні. У Львові вже такі тарифи давно діють,хочеться вам того чи ні, а пенсіонери мають пільги. А моя думка така , що настане час і ми будемо платити за кілометраж і будуть певні карточки за частоту поїздокі і відстань з різною ціною.Для учнів і студентів значно дешевше. Колись прийдем до цього, але пенсії треба значно підняти!
Лучанин до К.лучанин Показати IP 21 Грудня 2021 20:35
Вельмишановний, ви можете думати що поїли картоплі тому що по Україні її сьогодні їли 68% населення, а яможу взяти картоплю і зварити чи піджарити і з'їсти. Мабуть Ваша думка смачніша адже в ній є клепка, сподіваюся не металева бо ж зуби теж треба берегти. Ніби я ясно написав що тариф повинен розраховуватися, а не видумуватися. І немає значення чи люди будуть платити за кілометраж чи за тонаж чи карточками чи тугриками - вони мають платити згідно розрахунків! Де розрахунки? Керівник повинен не видумувати цифри, а показати їх, реальні цифри. Пенсіонери мають картки, а в тролейбусах стоять валідатори як рахують кількість пільговиків і відповідно розрахунки можна зробити більш реальнішими. Не треба дивитися що робиться десь, хоч раз собі під ноги гляньте.
лучани Показати IP 21 Грудня 2021 14:52
Чому у Луцьку має бути дешевше ,ніж в Києві ? Витрати приблизно одинакові. Чому люди,які не користуються тролейбусами мають платити за тих,хто користується. Всі повинні платити, а якщо не вистачає, то нехай ходить пішки чи на ровері. Безробітним та бідним не має чого швендяти по місту без причини.
Анонім до лучани Показати IP 21 Грудня 2021 18:50
Не рівняй Київ з Луцьком.І не зарікайся від тюрми і суми
Анонім до лучани Показати IP 22 Грудня 2021 12:00
Давайте тоді взагалі закриємо весь громадський транспорт. Кому треба - хай купують автівку, а " Безробітним та бідним не має чого швендяти по місту без причини."
Юрій Показати IP 21 Грудня 2021 15:16
За таку організацію руху тролейбусів , як в Луцьку, особливо на маршруті № 4 треба платити менше гривні, бо тролейбуса чекаєш годину часу , а у вихідні взагалі не їздить.Самі тролейбуси , як гроби, у Львові в 70-х роках минулого століття їздили чеськи тролейбуси , прямо пливли , а то справжні розвалюхи, ніби витягнуті зі звалища.
Пасажир Показати IP 21 Грудня 2021 16:43
Для отримання доходу від пасажирського перевезення у першу чергу необхідно це перевезення належним чином організувати, а не так як сьогодні 21.12.2021 тролейбус № 166 по маршруту № 2 замість розпочати рух із кінцевої о 7-03 виїхав і відразу поїхав у центр, а ви люди стійте й мерзніть. Диспетчер відповіла, що тролейбус замерз і не встиг заїхати на кінцеву! Народ не дочекавшись поїхав маршрутками - от вам і втрата доходу комунального транспорту, от і підвищення собівартості, бо тролейбус поїхав порожнім із ДЕПО. І такі випадки із цим рейсом часті. Тільки Пуц на звернення про це не реагує, а тягне із комунальної казни 60млн.грн на наступний рік і плаче про низькі доходи.
санітар Показати IP 21 Грудня 2021 18:34
Платити за проїзд повинні всі. А в нашому місті в тролейбусах на халяву їздять 37 категорій (!!!!) пільговиків. Дві третини населення міста. Такого немає ніде в світі, хіба що в Нігерії. З цього й треба починати.
скептик до санітар Показати IP 23 Грудня 2021 17:40
ну так в УРКАїні 2/3 населення живуть за межею бідності, так що порівняння з Нігерією цілком адекватне

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus