USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку не можуть поділити міські ДЮСШ

24 Листопада 2016 14:16
Міські ДЮСШ хоче взяти під своє «крило» управління фізкульрути, мовляв, тоді буде чітка управлінська діяльність. Втім, міське управління освіти категорично проти, буцімто, це похитне цілісність освітянської структури.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови 24-го листопада.

На підтримку проекту рішення щодо передачі дитячо-юнацьких спортивних шкіл в підпорядкування Управління з питань фізичної культури та спорту Луцької міської виступив заступник міського голови Юрій Моклиця.

«Я вивчав галузь спорту в місті й дійшов до того, що галузі, як такої, - немає. Тому цей спорт потрібно зібрати до «купи». З цього приводу, ще в грудні, я говорив із заступником Міністра молоді та спорту, який підтримав таку ідею підпорядкування спортивних структур профільному управлінню», - пояснив посадовець.

Втім, різко негативно висловився щодо змін начальник управління освіти Луцькради Олег Гребенюк. З його слів, це невиправдано, бо тренери й матеріальна база входять в освітянську систему.

ЧИТАТИ ЩЕ: ТРИДЦЯТЬ УЧНІВ ЛУЦЬКИХ СПОРТИВНИХ ШКІЛ ОТРИМУВАТИМУТЬ СТИПЕНДІЇ

«Ми не хочемо від’єднання, бо це єдиний структурний організм. Більше того, спортивні школи мають тренерів, які працюють у системі управління освіти. Також тренування відбувається на нашій базі з урахуванням урочної системи. Якщо це роз'єднати, то тоді потрібно, щоб і ці всі питання Ви брали на себе, а не тільки для вигляду робили зміни. Я вважаю, що це дасть лише негативний ефект», - наголосив Гребенюк.

Профільна комісія дослухалася до спікера й не підтримала новації щодо ДЮСШ. Втім, останнє слово буде за обранцями громади під час сесійного засідання.

Нагадаємо, що в дитячо-юнацьких спортивних школах займаються 1,5 тисячі дітей з 25 тисяч школярів міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
52 Показати IP 24 Листопада 2016 14:37
А наш Юра хоче влади..
25 до 52 Показати IP 24 Листопада 2016 19:49
під хвіст хоче!
о! Показати IP 24 Листопада 2016 14:39
ця моклиця просто ... Все і про все знає у всьому знає толк! і до цього часу сидить в Луцьку? неподобство! терміново в кабмін або до верх зради!
Юра Показати IP 28 Листопада 2016 11:10
Присвячується моклиці. Цитуючи класика - "Енергійний дурень при владі - стихійне лихо "

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus