USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку не узаконили самовільно збудований магазин у центрі міста

31 Березня 2016 11:10
Не змінювати цільове призначення ділянки, власник якої самовільно відкрив магазин промислових товарів, вирішили у міськраді.

Про це йшлося під час другого пленарного засідання 5 сесії Луцької міської ради 31 березня.

Депутати розглянули проект рішення про затвердження громадянці Михальській Л.Ф. проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки (зміна цільового призначення) для будівництва та обслуговування магазину промислових товарів на вулиці Кривий Вал, 44.

Власник ділянки, як стало відомо, самовільно збудував магазин на ділянці, передбаченій для житлової забудови. Щодо узаконення самовільно встановленої споруди серед обранців громади виникла дискусія. Так, депутат Сергій Була зауважив, що, не даючи згоди на зміну цільового призначення, місто втратить надходження від орендної плати, яка є значно вищою для комерційних об’єктів.

Зі слів начальника управління земельних ресурсів Сергія Шабали, проект рішення погодили усі відповідні служби.


Член фракції «УКРОП» Олександр Кравченко рекомендував підтримати проект рішення, адже власник ділянки таким чином хоче сплачувати більше до міського бюджету, узаконивши діяльність. Водночас Микита Рабан зауважив, що немає жодного документа, що підтверджував би право власності на магазин. Будівля функціонує, але є самовільно збудованою, а земельна ділянка використовується нині не за призначенням. З його слів, після того, як відповідні заходи застосує Держархбудконтроль, функціонування магазину можна буде поставити на законні рейки.


У підсумку, депутати вирішили не підтримувати проект рішення та зачекати, доки всі відповідні органи перевірять відповідність будівлі нормам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Інна Показати IP 31 Березня 2016 11:16
Шабала вже свою долю отримав і достойно відстоює інтереси підприємця - молодець хапуга !!!
Анонім Показати IP 31 Березня 2016 13:10
можна робити все, що хоч. Узаконять. Ото влада!
валентина Показати IP 31 Березня 2016 14:37
А що краще якби вони на своїй території нужник побудували? Це для держави вигідно змінювати призначення земельної ділянки. Побудували класний магазин. Сплачують державі податки Ціни помірні.Продавці класні.
333 Показати IP 31 Березня 2016 15:05
зачем строить "житло" ?-магазин ну очень необходим! по зарез.ну как воздух
Валентина Показати IP 1 Квітня 2016 09:24
333 це ж їх земельна ділянка .Що захотіли те і побудували. А про "житло" в в мерії питайте

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus