USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку не встановлюватимуть безоплатно лічильники на газ, аби не порушити закон

24 Квітня 2019 16:22
Лучанам, які не мають коштів на самостійне придбання і встановлення газових індивідуальних лічильників, хотіли облаштувати вузли обліку газу за кошти міського бюджету. З цією ініціативою виступили окремі депутати.

Так, 24 квітня на розгляд 56-ї сесії Луцької міської ради винесли Програму встановлення індивідуальних лічильників газу у квартирах пільгової категорії мешканців м. Луцька на 2019–2020 роки.

Її розробили депутати Алла Надточій, Микола Яручик, Юлія Вусенко та Андрій Покровський.

Відповідно до програми запропоновано, аби міськрада передбачила з бюджету кошти в частині соціальної допомоги на встановлення індивідуальних лічильників – це 10 мільйонів гривень.

Лічильники мало б безоплатно встановити ПАТ «Волиньгаз» протягом 2019 року.

Депутатка Алла Надточій розповіла, що до неї та її колег неодноразово зверталися лучани, які скаржаться на тарифи на газ і неможливість самостійно встановити індивідуальні лічильники.

Першочергово до уваги хотіли брати будинки, де встановлені загальнобудинкові лічильники. Пільговиків, які мають право на безоплатне встановлення лічильників, запропоновано визначити департаменту соціальної політики. Це, до прикладу, пенсіонери, особи з інвалідністю та ті лучани, які одержують субсидії.

Депутатка Юлія Вусенко розказала, що йдеться про 1300 квартир, де потрібно встановити лічильники.

Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт акцентував, що профільна комісія не підтримала цей проект рішення.

Окрім того, він нагадав, що відповідно до чинного законодавства кошти міського бюджету не можна використовувати на закупівлю лічильників – їх мають встановлювати за кошти об’єктів господарювання.

Депутат Костянтин Петрочук акцентував, що потрібно не порушувати закон, натомість напрацювати інший проект, аби допомогти людям.

Радник міського голови, депутат Ігор Поліщук зазначив, що згідно з рішенням Верховного суду України лічильники мають право встановлювати лише об’єкти господарювання.

«Це класичний хід – зібрати людей і запропонувати ініціативу, яку неможливо виконати, а потім зібрати людей і сказати, що більшість їх не підтримала… Якщо ми приймемо це рішення, ці кошти так ніколи й не використаємо», – сказав Ігор Поліщук.

Доцільності голосувати за цей проект рішення не побачив і депутат Павло Данильчук.

Урешті обранці громади більшістю голосів не підтримали запропонований проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Борис Показати IP 24 Квітня 2019 17:17
Повний пісец.....
Споживач Показати IP 24 Квітня 2019 18:07
Та ви що.Не може бути.Який Закон?А ми ж і не читали.А навіщо,ми ж "еліта"....
Петро Показати IP 24 Квітня 2019 18:14
Встановлення і обслуговування засобів обліку покладено на постачальника послуг, решта від лукавого і засіб "усвоїти" кошти "які закладені в тариф"... "Чомусь" не виникає питання обліку електрики і не встановлюються "загальнодомові" і "колгоспні" засоби обліку, тільки індивідуальні.
Споживач Показати IP 24 Квітня 2019 18:19
І ще .Відкрийте депутати,накінець,Закон про ЖКП ,який остаточно вступає в дію з 01.05.2019 і ви здивуєтесь.Бо там для вас непочатий шмат роботи.Де управляючі будинками(окрім ОСББ).Де вони?Де конкурс?Хто буде обслуговувати ці будинки,які дихають на "ладан".Де вузли обліку води(гарячої,холодної),де ІТП(250 штук-кредитні кошти???)
Споживач Показати IP 24 Квітня 2019 19:40
Встановлення лічильників газу не до 2020р,а до 2021р(Зміни ВР).Але Вузли обліку газу(будинкові) не є засобом ,який визначає обєм газу,спожитого квартирою,а тільки будинком (баланс газу на будинок за певний проміжок часу).Все.Нарахування незаконні.Хто розуміє,не платить,а хто ні-ваші проблеми (Вас просто обманюють,тобто обкрадають).Читайте чинне законодавство.Удачі.Кодекс ГРМ не є законом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus