USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

У Луцьку проситимуть гроші на вакцини

17 Березня 2015 17:14
На друге півріччя 2015 управління охорони здоров’я планує попросити виділити обіцяні кошти на виконання міської Програми імунопрофілактики та захисту населення від інфекційних хвороб.

Про це стало відомо під час засідання комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства міської ради сьогодні, 17 березня.

Як розповів начальник міського управління охорони здоров’я Федір Кошель, Програма була прийнята на 2012-2015 роки. На її реалізацію передбачене фінансування в розмірі 600 тисяч гривень – по 150 тисяч гривень щороку. Йдеться про закупівлю вакцини для необов’язкових щеплень, які не фінансуються з держбюджету: від грипу, правця, сказу. До слова, торік 47 тисяч гривень додатково виділив Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» на вакцину від сказу та правцю.

Цього року в медзакладах міста є 200 доз вакцин з торішніх запасів, закуплених за кошти міського бюджету. Однак, на друге півріччя у місті потребуватимуть ще коштів, відтак, в управлінні планують звернутися до депутатів виділити задекларовані Програмою 150 тисяч гривень.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, в міській дитячій поліклініці наразі вакцин від сказу вистачає. Власне, загострилося саме питання з вакциною торік, після трагічного випадку в місті Ківерці, коли 4-річний хлопчик помер від сказу після укусу собаки. Як стало відомо, у зв’язку з цим випадком, виховательці ДНЗ, де перебував хлопчик, прокуратура оголосила про підозру у скоєнні порушення за частиною 2 статті 137 ККУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus