USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині виховательку підозрюють у смерті 4-річного хлопчика

19 Лютого 2015 16:22
Нині триває досудове розслідування випадку смерті 4-річного хлопчика від сказу. Прокуратура має два місяці для того, аби скерувати до суду обвинувальний акт.

Про це повідомила старший прокурор прокуратури Ківерцівського району Людмила Новік в коментарі кореспонденту Інформаційного агентства Волинські Новини.

Нагадаємо, на Волині помер 4-річний хлопчик від сказу після укусу собаки. Батьки переконують, що собака вкусила дитину на території дитсадка. Та дирекція дошкільного навчального закладу це категорично заперечує.
Як повідомили в прес-службі прокуратури області, батьки хлопчика звернулися до прокуратури. Однак справу порушили раніше, згідно з матеріалами, опублікованими у ЗМІ.

Як повідомила Людмила Новік, 15 листопада 2014 року прокуратура порушила кримінальне провадження за пунктом 2 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

Однак під час досудового розслідування кримінальне провадження перекваліфіковане на частину 2 статті 137 ККУ – «Невиконання або неналежне виконання професійних чи службових обов'язків щодо охорони життя та здоров'я неповнолітніх внаслідок недбалого або несумлінного до них ставлення, якщо вони спричинили смерть неповнолітнього або інші тяжкі наслідки». Покарання передбачене у вигляді обмеження волі на строк до чотирьох років або позбавленням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Сьогодні, 19 лютого, виховательці Ківерцівського ДНЗ комбінованого типу «ясла-садок» №2 оголошено про підозру про скоєння порушення за згаданою вище частиною 2 статті 137 ККУ.

Нині, зауважила старший прокурор ківерцівської прокуратури Людмила Новік, триває досудове розслідування. Протягом 2 місяців прокуратура має направити обвинувальний акт до суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Люба Показати IP 19 Лютого 2015 16:51
Співчуваю батькам, відправили дитину у садик і на тобі. Гнати таких вихователів...
Не ну до Люба Показати IP 19 Лютого 2015 16:57
Вихователі винні, так, аякже!!! А батьки оперативно взернулися до лікарів? Зробили необхідні щеплення від сказу дитині? Нині для запобігання незворотних наслідків сказу є медпрепарати, але ж треба їхати в лікарню, купувати сиворотку, а не ставити гірчичники та мазати рани йодом! Тай що не нарікайте на вихователя, думаєте їй просто з цим жити???
Феміда до Люба Показати IP 19 Лютого 2015 17:08
Не судіть ви і не судимі будете. Найлегше взяти і звинуватити. Кожен міг би бути на місці виховательки
це ж Показати IP 19 Лютого 2015 17:00
Це ж обовязково - вкусила собака, йди в травмпункт і вколи вакцину! Це обовязково, пофіг, скажена собака чи ні, домашня чи дика!!! Чому цього не було зроблено??? А тепер вихователь винний!
tytus Показати IP 19 Лютого 2015 17:11
Воспитатель должна была ПОЗВОНИТЬ родителям. Немедленно! И не надо говорить что нет номера телефона родителей - кто так скажет - тот не водил детей в садик.
Шкода Показати IP 19 Лютого 2015 17:34
А дитину не повернеш
Ds Показати IP 19 Лютого 2015 19:50
Не міг не написати....досить багато негативізму в постах...оскільки самому відомі деякі факти, можу сказати, що у прокуратури докази про причетність виховательки спираються лише на показах діток садочку.....зрозуміло що дитинку не вернеш, але ж не можна судити вихователя за те що вона не робила......судіть тих, хто допустив розгул собак.....а то після цього випадку різко почали виловлювати безпритульних собак, проводити дезинфекцію і т.п., невже лише смерть дитини нашу владу може навчити робити свою роботу вчасно......
Н. до Ds Показати IP 20 Лютого 2015 20:43
100% згідний з вами. Житель цього міста і добре знаю проблему бездомних собак, які зграями розгулюють вулицями нашого міста...Діти додому зі школи бояться йти...Запитайте в міської ради скільки заяв на цю тему у них лежить???І поки не сталася жахлива трагедія ніхто і пальцем не повів. Та й тепер не дуже ворушаться. Співчуваю батькам.
Лариса Показати IP 19 Лютого 2015 20:36
Звинувачувати тепер легше всього.Не можна звинувачувати вихователя,адже укусу не було,скарги від дитини теж.А вдома,якщо дитина розповіла,що собака вкусила,треба було негайно звернутись у відповідну установу.Наскільки мені відомо - причина смерті інша.А проблема безпритульних собак у місті досі актуальна.Винні наші хазяї життя,які тепер , звичайно , хочуть перекласти проблему на вихователів, на батьків,аби умити руки.Хто влаштовував дитину в садочок,то й знає через що треба пройти.Кому і скільки заплатити.
аяяй Показати IP 21 Лютого 2015 13:05
винні батьки й теж

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus