USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку не визначилися з місцями для вигулу собак

16 Липня 2014 16:28
Комунальне підприємство «Ласка» пропонує свій перелік місць для вигулу собак у парках та скверах Луцька, однак санепідемслужба це забороняє.

Про це йшлося під час постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою сьогодні, 16-го липня.

Згідно з розробленим планом, КП «Ласка» пропонує затвердити 11 територій для вигулу собак.

«Ми хочемо встановити місця для вигулу собак, аби на спортмайданчиках, дитячих майданчиках, на території шкіл не вигулювали псів. Окрім того, з наступного року будуть ці місця обгороджені. Фінансування вже затверджене, з 2015-го року. Його має передбачити управління фінансів. Як буде створена схема для вигулу, то тоді власників можна штрафувати за те, що вигулюють не там, де треба і було як в Європі», - розповідає головний бухгалтер комунального підприємства Анна Хоменко.

Втім ці місця не погоджує директор КП «Парки та сквери міста Луцька» Анатолій Трикуш, мотивуючи це забороною санепідемслужби.

«Ми отримали лист із санепідемстанції щодо вигулу собак, які кажуть, що парк – це місце для масових прогулянок, а місця для вигулу собак не відводяться в місцях масового відпочинку, тому я написав відмову», - пояснює Трикуш.

Депутати висловили побоювання, що ці визначенні місця створять додаткові проблеми.

«От уявіть собі, як одночасно будуть вигулювати 50 собак, і ніхто там не прибере, то потім всі будуть в шоці, що буде з тією територією», - говорить депутат міськради Микола Яручик.

Працівники комунального підприємства наголошують, що штрафуватимуть за це неслухняних: 170 гривень за вигул у недозволеному місці й 800 гривень за те, що собака справить природню потребу, а власник не прибере. Вони впевнені, що це навчить людей вигулювати псів у дозволеному місці й їх не буде на дитячих майданчиках, на територіях шкіл.

Втім, профільна комісія не підтримала таку ініціативу, мовляв проект рішення Про внесення змін до рішення міської ради від 24.11.2008-го року № 32/35 «Про затвердження Правил утримання тварин у місті Луцьку» КП «Ласка» ще сирий і потребує доопрацювань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Собаковод Показати IP 16 Липня 2014 16:35
Перед тим як заганяти в рамки власників собак - відкрийте громадські туалети в місті!!!!Живу в центрі. Виганяю з-під балкона кожні свята та вихідні десятки справляючих нужду людей. Муніципальній міліції немає чим зайнятись? Може пройтись хоча б в центрі і порозганяти молодь 15 - 16 років, яка упивається до втрати свідомості? Не говорячи про більш дорослих! Чи може це дозволено? З людьми наведіть лад!!! Европейці!
читач Показати IP 16 Липня 2014 16:41
а що буде з безпритульними собаками вони теж будуть платити штраф ?.................
лучанка Показати IP 16 Липня 2014 16:52
Ласку закрити, собак на мило, і не створювати собі проблем на рівному місці. В державі війна, а вони хірнею займаються. За ці кошти, які витрачаються на утримання ласки купіть бронежелети для військових, а то як прийде путлер, то вам буде не до собак
луцьк Показати IP 16 Липня 2014 16:53
То треба їхати на маршрутці до якоїсь з 11 територій. Нереально. А якщо вигулювати одночасно собак всіх порід, ви уявляєте, що можуть бути собачі бої?
ММЛ Показати IP 16 Липня 2014 18:04
Однозначно власників собак треба штрафувати: ну ще як собака справляє малу нужду, то півбіди. Ну як ідеш стежкою і через кожних 4 метра лежать екскременти. Йдеш як по мінному полю, щоб не вступити. Твоя собака - будь добрий поприбирай. Другий момент, рідко побачиш пса (особливобійцівських і мисливських порід) з намордником. Якщо хазяїн хоче без намордника вигулювати - нехай у своїй квартирі і вигулює.
Некуй до ММЛ Показати IP 16 Липня 2014 19:14
Нек*й бродить по газонам - ты же не собака... Для людей тротуары придумали...
мімімі до Некуй Показати IP 16 Липня 2014 19:43
щось подібне і пишуть ті, у кого собака кидає свої екскременти. видно рівень інтелекту не дозволяє вести цивілізований діалог
Некуй до мімімі Показати IP 16 Липня 2014 21:35
Так я и есть собака.
Нік Показати IP 16 Липня 2014 18:14
Брєд! Як мені "доставити" собаку до відведеного місця для туалету, яке ви там видумала на другому кінці міста, літаком? Це ж собака... їй не поясниш тут какай а тут нізя! Натомість прийняли б рішення згідно якого заборонялось вигулювати собак на територіях шкіл, дитячих садків і т.п. і вже б тоді власник тварини не відмазався, що не добіг, не встиг, забув і т.д., а відповідав би по "закону".
вихід є до Нік Показати IP 16 Липня 2014 19:44
з совочком і пакетиком ходити
Читач Показати IP 16 Липня 2014 19:13
От задроти, зайнялися б ділом
Ирина Показати IP 16 Липня 2014 19:52
Не трындите, собаки писяют и какають во всех странах Евросоюза там, где им придется, чаще даже на тротуарах, поскольку такого количества травищи и грязищи, как у нас, не наблюдается. Так что засуньте свои штрафы себе в зад до тех пор, пока бродячих собак не приберете с улиц, и не поставите ящики с пакетами для какашек- как вот в той же Европе, про которую вы там ус*раетесь просто. Все надо делать с умом, а не через ж*пу.
Джулія Показати IP 17 Липня 2014 10:29
Не все зразу, шановні. Домашніх собак у Луцьку явно більше, ніж бродячих. Якщо власники будуть відповідати за своїх тваринок, "Ласка" зможе зайнятися бродячими у повному обсязі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus