USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«У Луцьку немає жодної велодоріжки», – міський голова

9 Березня 2021 17:15
Велосипедна інфраструктура – це те, що в Луцьку треба будувати практично з нуля. Адже велодоріжки, відділені лише розміткою від пішохідної зони, свою функцію не виконують.

Про це в інтерв’ю Інформаційному агентству Волинські Новини розповів Луцький міський голова Ігор Поліщук.

Читати ще: «Не бачу підстав у господарську діяльність вплітати політику», – Ігор Поліщук. Інтерв’ю

Мер Луцька зауважив: пішоходи не надто зважають на розмітку і прямують не тільки пішохідною зоною, а й зоною, відведеною для велосипедистів. Для того, щоб такого не відбувалося, велодоріжки треба відділяти.

«Скажу відверто: у Луцьку немає жодної велодоріжки. Першу будують на проспекті Молоді, бо там пішохідна зона відділена зеленими насадженнями. Бо як не малювати розмітку, як це, наприклад, на проспекті Соборності від Північного ринку до Там-Таму, але люди йдуть по всій ширині тротуару: і велодоріжкою, і пішохідною зоною. Тому треба робити розділення. Побачимо, як це спрацює на Молоді: навесні завершаться роботи», – пояснив міський голова.

Ігор Поліщук також відзначив, що розбудовувати велосипедну інфраструктуру треба, і в місті будуть над цим працювати. Зокрема планується облаштувати повноцінну велодоріжку на проспекті Волі, яка буде відділена від пішохідної частини. І велодоріжка буде не з бруківки, а з асфальту.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Лучанин Показати IP 9 Березня 2021 18:32
Все вірно. Чомусь вважалось, що якщо поставити кілька знаків і відділити вузенкою смужкою частину тротуару, то це можна вважати велодоріжкою. Сам неодноразово потрапляв у ситуації, коли йдеш по тій "велодоріжці" і розумієш її призначення тільки тоді, коли тебе об"їжджає велосипедист. Інколи не зрозуміло, яка частина для пішохода, а яка для велосипеда. Чомусь у нас в Україні дуже "стримані" із знаками на дорогах. За кордоном спостерігав дублювання сигналів для учасників руху, наприклад, знак СТОП, на дорозі також пишуть великими буквами СТОП, може бути підсвітка чи щось типу лежачого поліцейского.
Лучанин Показати IP 9 Березня 2021 18:51
Велодоріжка має бути на дорозі, а не на тротуарі!
Анонім Показати IP 9 Березня 2021 19:12
Як олені ходять!!! Елементарно не розуміють для чого та розмітка!!!
Руслан Показати IP 9 Березня 2021 19:26
Оптимально, велодоріжки повинні бути відділені як від автомобілів, так і від пішоходів. Можна розглянути варіант велодоріжки вздовж дитячої залізниці. Як що трохи пропрацювати маршрут, то вона може поїднати Київський майдан з центром.
Анонім Показати IP 9 Березня 2021 19:34
Все там нормально зрозуміло, просто треба уважнішим бути, ато ходять горобців рахують!!! Вам все потрібно бетоном відокремити, тоді ясно стане, шо і для чого!
Май Стрим Показати IP 9 Березня 2021 20:39
Велосипед транспортное средство и место ему на дороге. Пешеход не участник дарожнего движения. Захарели велопи*дисти на тратуарах без тормозов без звуковых сигналов требующие свои права а права на управление велосипедом есть. Объясняю велодорожек на тратуарах ето вело-пешиходная зона что значить равные права для обоих участников надо объехать то чо мичать?
З Героїв УПА Показати IP 9 Березня 2021 22:32
А такий собі напівполітик, напівдорожник, напів-сам-не-знає-хто Мирка з Луцька до Жидичина по корчах, по бурянах, по ріллі половину напрямку з бруківки зробив ! Казав, шо то велодоріжка ! І гроші профітькав, і з роботи вигнали і, правда, природа своє взяла - поросло чортополохом, як і було до того ! Шо то було ? Де державні гроші ?
Закон Показати IP 9 Березня 2021 23:21
Потрібно долучити засоби масової інформації щоб пояснили людям різницю пішохідної зони та велодоріжки. Багато людей, які не були за кордоном, і уявлення не мають про дорогу для велосипедистів.
Вело Показати IP 9 Березня 2021 23:39
Велодоріжка по тротуару Соборності та організовані так само на інших вулицях містять небезпеку та протирічить ПДР. Проїзджаючи виїзд з подвіря велосипедист всетаки забовязаний пропустити транспортні засоби. Знаки Велосипедна доріжка збивають з пантелику. Розмітка Пішохідний перехід відсутня відповідно до правил водії звертають увагу на сам виїзд (перехрестя) і в цей момент вискакує велосипедист... Особисто бачив два подібних випадки, на щастя все обійшлося бо водії пильнували ситуацію хоча без падіння не обійшлося. Навіть якби там була зебра, велосипедист має йти пішки з велосипедом... Проїзд по такій велодоріжці незручний - багато пересічень з виїздами з подвіря, нерівний профіль доріжки, зїзди та підйоми через коротку дистанцію, враження що не пряма дорога а одні горби і пішоходи та зустрічні велосипедисти. Неодноразово ловив себе на тому що в якості пішохода опинявся в зоні доріжки. Крім велосипедистів доріжкою, позначеною дорожнім знаком 4.12 «Доріжка для велосипедистів», можуть рухатися пішоходи якомога правіше до краю доріжки за умови, що поруч немає тротуару або доріжки для руху пішоходів. З тими доріжками на тротуарах Повний Каламбур! Велосипедна доріжка — це або частина дороги загального користування, або самостійна дорога, призначена виключно для руху велосипедів. Самостійну дорогу виключно для велосипедистів в місті нереально зробити. Виділення частини дороги - Розумне рішення яке не протиречить правилам. І ще, водіям велосипедів до 14 років тільки тротуар і ще раз тротуар.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus