USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку незаконно садять городи під високовольтними електролініями

11 Серпня 2015 17:22
Під високовольтними електромережами лучани ведуть сільськогосподарську діяльність попри відсутність на землю будь-яких документів. «Кайдашеві розбірки» виникли на вулиці Польовій.

Під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту сьогодні, 11-го серпня, розглянули звернення містянки Жучко.

«Сусіди мають земельну ділянку, а я не можу її отримати. Сусідська дочка працює у податковій та хвалилася зв’язками, саме тому вона і має земельну ділянку, а я - ні. Як кажуть у народі: «багатому і чорт колиску колише», - йдеться у заяві громадянки.

Жінка каже, що її сусіди отримали земельну ділянку й там садять город, а вона хоче, аби їй теж дали частку, щоб мати можливість під’їжджати до вигрібної ями.

Про ситуацію говорять представники юрвідділу Луцькради.

«Із 2015-го року до нас надходили звернення громадянки Жучко з приводу надання їй земельної ділянок 7-9 сотих. Земельна ділянка, яку вона просить – в межах охоронної зони електроліній «25 метрів від крайньої лінії», тому взяти в оренду чи приватизувати її не можна. Те, що вона каже, мовляв, комусь дають землю, а їй ні, це - неправда. Землю її сусіди використовують під городи, дивляться, щоб бур’яну не було, але документів у них на землю немає», - розповідають юристи.

Під час засідання комісії вияснили, що на місце приїжджала сільгоспінспекція і жодних порушень не побачила.

Вивчивши питання, голова депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов запропонував дати таку відповідь: «Облаштування дороги не передбачено генпланом, тому задовольнити прохання городяни у виділенні їй землі немає змоги. Втім, земельна ділянка є власністю територіальної громади. Відповідно, так склалося історично, що там є ґрунтова дорога. На ній не можна садити сільгоспкультури, але її можна використовувати для проїзду».

Його пропозицію усі підтримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучанин Показати IP 11 Серпня 2015 20:21
і електромережі і заправки і стоянки все біля домівок, нас не в європу і не в азію неприймуть !!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus