USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку відкрився семінар «Діти з аутизмом в інклюзивному просторі»

14 Грудня 2017 15:38
У Луцьку в готелі «Профспілковий» відбулося відкриття семінару «Діти з аутизмом в інклюзивному просторі».

Про це у четвер повідомили у відділі інформаційної роботи міської ради.

Організатор заходу — ГО «Спілка батьків інвалідів з розладом аутичного спектру «Янголята». У відкритті семінару взяли участь заступник міського голови Костянтин Петрочук, директор департаменту соціальних служб для сім'ї, дітей і молоді міської ради Ліна Галан.

Костянтин Петрочук у вітальному слові зазначив, що Луцька міська рада сприяє діяльності громадських організацій дітей з інвалідністю, у тому числі і ГО «Спілка батьків інвалідів з розладом аутичного спектру «Янголята».

Цієї осені міська рада допомогла цій організації взяти участь у Міжнародному фестивалі «ANCA» у місті Аланья.

А нещодавно КП «Ласка» стало переможцем міжнародного проекту - «Соціальна реабілітація людей з обмеженими можливостями в транскордонному регіоні завдяки створенню умов та підготовці спеціалістів у галузі каністерапії».

Проект передбачає побудову майданчика, де діти з інвалідністю будуть проходити реабілітацію з допомогою тварин. Нагадаємо, у рамках цього проекту КП «Ласка» впроваджуватиме лікування собаками не лише у Луцьку, а й в усій Україні.

Костянтин Петрочук подякував активістам ГО «Спілка батьків інвалідів з розладом аутичного спектру «Янголята», які і були ініціаторами цього семінару у Луцьку і запросили фахівців із Києва, які допоможуть набути нові знання і навички для роботи з дітьми, що мають розлад аутичного спектру.

Голова правління ГО «Спілка батьків інвалідів з розладами аутичного спектру «Янголята» Юлія Поліщук детальніше розповіла про участь дітей—аутистів у фестивалі в Туреччині, де волиняни запропонували оркестр «Веселковий передзвін» та міні-виставу «Каструлька Анатоля», яка розкриває сутність дітей-аутистів і пропонує суспільству прийняти їх, а також танцювальний перфоменс «Кришталевий вальс». Їхні таланти були високо оцінені. За представлення перфоменсу «Кришталевий вальс» вони отримали іменні відзнаки, а за участь у спортивному марафоні й командній естафеті — медалі та кубок. Вона також розповіла про інші напрацювання громадської організації.

Потім Консул провідної Міжнародної Асоціації “Аутизм-Європа” Інна Сергієнко відкрила регіональний освітній тур у нашому місті. Зі своєю освітньою програмою щомісяця вона відвідує одне місто України. Загалом у семінарах взяли участь біля 5000 осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus