USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку облаштували центр управління відходами

27 Жовтня 2022 15:35
У Луцьку на вулиці Трункіна, 7 облаштували перший центр управління відходами для фізичних осіб, де можна відсортувати 14 фракцій сміття.

Про це інформують у Луцькій міській раді.

Відповідальний за цю роботу Сергій Михалевич. Він розповідає, що раніше цю територію використовували для перевантаження сміття. Невеликі автомобілі збирали в місті відходи та привозили сюди, після чого зібране сміття складали на великі вантажівки, які вивозили його на полігон.

Нині ж сміття забирають з євроконтейнерів та відразу вивозять на полігон, тому ця територія залишилася вільною.
«Тут також працювала станція сортування сміття, яке ми збирали по місту, а зараз її переобладнали та зробили майданчик, на який жителі громади можуть приїжджати та сортувати сміття до відповідних фракцій, – каже Сергій Михалевич. – Ми сортуємо різний пластик, папір, скло, побутову техніку, метал, одяг. Загалом до 14 францій сміття».
Читати ще: Сортування та переробка: на Волині – новий план управління відходами

Наразі це перший та поки єдиний такий майданчик в Луцькій громаді, однак у перспективі є можливість створення нових. Комунальники мають на меті відкривати їх поблизу будинків, адже мешканці громади часто запитують, де можна відсортувати сміття та здати той чи той вид відходів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Сміттєвий барон Показати IP 27 Жовтня 2022 20:46
В таку одіозну назву може й ракета прилетіти. Будьте обережні.
Нарешті! Показати IP 27 Жовтня 2022 21:23
Рік тому дзвонів в міськраду,ЦНАП, і куди тільки міг, щоб взнати, де подіти Шкло.. там довго думали, потім дали пару адрес, які, як виявилось, Шкло не приймають. Нарешті (хочеться вірити) щось зрушилось з місця. Питання щодо пластикових пляшок. Коли в супермаркетах з'являться автомати по прийому пластику( в обмін на грошову винагороду). Навіть в ворожому нам Білгороді вже давно це працює.
Брахман Показати IP 27 Жовтня 2022 21:26
Великий вам респект! Я собисто буду привозити посотоване сміття! В переробці пластику майбутнє планети!
Andrij Показати IP 27 Жовтня 2022 21:45
Wtf? Ценр вiдходiв - це москва !!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus