USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Обрали нову громадську раду при Луцькому міському голові

16 Серпня 2018 17:19
Громадську раду сформували з представників тринадцяти громадських організацій.

Про це йшлося під час установчих зборів з формування нового складу громадської ради при Луцькому міському голові 16 серпня.

Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт зазначив, що виникало питання, чи створювати громадську раду при міському голові, враховуючи те, що посада міського голови наразі вакантна. У підсумку, прийшли до висновку, що безумовно раду треба створювати, тому що є виконувач повноважень міського голови, є міська рада, є необхідність спілкуватися та обмінюватися думками.

Він наголосив, що хотів би, аби робота ради була успішною та конструктивною, щоб склався робочий діалог між міською владою та громадськістю. Григорій Пустовіт висловив сподівання, що спільна робота дасть конструктивний результат, якого очікує громадськість від міського керівництва.
Помічник міського голови, депутат міськради Борис Смаль зауважив, що у зв’язку з тим,що попередня громадська рада закінчила повноваження, оголосили про створення нової, був час для подачі документів. Про бажання взяти участь у раді за станом на сьогодні оголосили 23 інститути громадянського суспільства.
До складу нової громадської ради при міському голові подали кандидатури: від ГО «Форум українських журналістів» Володимир Данилюк, від ГО «Союз інвалідів Чорнобиля Волині» Володимир Карнафель, від ГО «ВОО приватних роботодавців торгівлі і комерційної сфери» Людмила Патіюк, від Волинського обласного об’єднання організацій роботодавців Анастасій Сохацький, від ГО «Асоціації захисту прав малого та середнього бізнесу «Бізнес — Волинь» Тетяна Біскуп, від ГО «Волинська громада» Олександр Остапчук, від ГО «Волинський центр здоров'я» Сергій Новосад, від ГО «Захист прав споживачів +» Тетяна Дацишина, від Регіонального відділення Українського союзу промисловців і підприємців у Волинській області Алла Бондарчук, від Об’єднання організацій роботодавців Волині Юрій Анцух, від ВОГМО Волинський Інститут Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив» Петро Лавринюк, від ГО «Волинський актив молоді» Валерій Стернійчук, від ГО «Спілка Батьків інвалідів з розладами аутичного спектру «Янголята» Юлія Поліщук, від БО «Творчість заради життя» Наталія Журавльова, від ГС «Спілка воїнів АТО Волині» Павло Ковальський, від ВОБФ «Переображення» Андрій Стицун, від ГО «Центр освіти Університет третього віку» Оксана Степанюк, від ГО батьків дітей з психофізичними вадами розвитку «Повір у себе» Інна Гачукова, від ГО «Молодіжна Платформа» Юлія Ткачук, від Спортивного клубу «Козацьких бойових мистецтв «Герць» м. Луцьк» Роман Ковальчук, від ГО «Волонтерський центр «СЕРЦЕ ПАТРІОТА» Ольга Балицька, від ГО Волинський регіональний «Клуб рукопашного бою «Інсайт» Ігор Веремій, від ГО «Батьків дітей з синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку» Олена Мельник.

Під час установчих зборів від кількох інститутів громадянського суспільства були присутні особи за дорученням: Катерина Свіщева від ГО «Батьків дітей з синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку», Сергій Осадчий від ГО «Спілка Батьків інвалідів з розладами аутичного спектру «Янголята» та Людмила Євдокімова від Регіонального відділення Українського союзу промисловців і підприємців у Волинській області.

Головуючим під час зборів визначили Оксану Степанюк, відтак перейшли до голосування за кількісний склад громадської ради. За те, щоб до ради увійшли всі 23 кандидати, проголосували 10 осіб, за пропозицію Катерини Свіщевої обрати раду у складі 13 членів для більшої ефективності роботи проголосували 12 осіб. Отже, учасникам зборів видали бюлетені, де серед 23 кандидатів потрібно було обрати 13 тих, хто буде зарахований до громадської ради.

За результатами голосування, 19 голосів отримав кандидат від ГС «Спілка воїнів АТО Волині», 18 голосів - ГО «Форум українських журналістів», ГО «Батьків дітей з синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку». Також до переліку лідерів голосування увійшли кандидати від ГО «Спілка Батьків інвалідів з розладами аутичного спектру «Янголята», ГО батьків дітей з психофізичними вадами розвитку «Повір у себе», ГО «Волинський актив молоді», БО «Творчість заради життя», ГО «Молодіжна Платформа», Спортивного клубу «Козацьких бойових мистецтв «Герць» м. Луцьк», ГО «Волонтерський центр «СЕРЦЕ ПАТРІОТА», ГО «Волинський центр здоров'я» , ГО «Центр освіти Університет третього віку» та ВОБФ «Переображення».

13 обраних кандидатів обрали голову громадської ради при Луцькому міському голові. Ним став представник ГО «Форум українських журналістів» Володимир Данилюк.

Заступником голови ради обрали Наталію Журавльову. Вона ж виконуватиме обов'язки секретаря ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Правда Показати IP 16 Серпня 2018 17:40
У місті Луцьк немає голови,яка рада?
До Правда Показати IP 16 Серпня 2018 18:21
Яка рада ? Яка рада ? Якшо нема голови, то рада - безголова !
Українець Показати IP 17 Серпня 2018 10:28
Нехай данилюк розкаже, як випрошув гроші в Росії для своєї газети "Волинська Правда". :)
марія до Українець Показати IP 17 Серпня 2018 11:54
так він боїться слово захисту в сторону простої людини сказати....немає слів...тільки про себе і думає

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus