USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чому Громадська рада при Луцькому міському голові – неефективна. ОНОВЛЕНО

20 Травня 2015 20:27
Вкотре робота Громадської ради виявилася неефективною – не було кворуму. Її учасники навіть шукали вирішення: вигнати прогульників чи розпустити орган.

Засідання Громадської ради при Луцькому міському голові запланували на сьогодні, 20 травня.

На розгляд громадських активістів пропонували проект рішення, згідно з яким у Луцьку хочуть перейменувати частину проспекту Перемоги, де немає житлових будинків, на ім’я Героя України Василя Мойсея. Також влада міста пропонувала громадським активістам розглянути ще одну ініціативу та заслухати пропозиції з приводу фінансування проектів будь-кого з лучан, які стосувалися б розвитку населеного пункту чи охорони довкілля.

Для того, щоб був кворум присутніх не вистачало двох осіб. Тому учасники зібрання дискутували про те, як цей орган зробити ефективним. Багато з присутніх висловлювалися дуже емоційно й пропонували розпустити Громадську раду та утворити нову, мовляв, понад півроку вже не збирається кворум. Були й пропозиції попросити тих, хто прогулює, написати заяву про добровільний вихід зі структури.

Зваживши на те, що із 29 членів ради прийшли лише 13, – засідання не могли розпочати.



Втім, більш як година дебатів та пошуку прогульників і члени організації таки з’їхалися та розпочали засідання - доїхали троє.

Як інформує для Інформаційного агентства Волинські Новини секретар організації Олена Ковальчук, перейменування вони підтримали майже одноголосно, а щодо проектного фінансування, то внесли чимало поправок.

«Пропонували від ГР включити у склад комісії голову організації, а ми хочемо, аби це була інша людина. Ми побачили неточності у пункті про підрахунок голосів. В проекті вказано, що коли дві ініціативу суперечать одна одній, то перевагу дають тій, яка матиме більше голосів. На наш погляд це безглуздо та заплутано - «суперечать одна одній» . Цей пункт просимо взагалі виключити. Ще ми пропонуємо обмежити витрати проектних коштів на обслуговування до 5%. Окрім того, в документі вказано, що не береться до уваги ідея, коли кінцевий результат не є єдиним, а складається з кількох частин. Ми просимо його замінити на : «коли в результаті реалізації проекту не досягнуто єдиної мети», - інформує Ковальчук.

З її слів усі ці правки потрібні, аби всім громадянам було зрозуміло умови конкурсу без зайвих запитань. У підсумку громадська рада підтримала таке фінансування одноголосно.

Зазначимо, що востаннє Громадську раду переформатовували у вересні 2014-го року. Список учасників оприлюднили в жовтні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
анонімус Показати IP 20 Травня 2015 21:00
вам ще перейменувань мало??????
Лучанин Показати IP 21 Травня 2015 01:06
А можна поцікавись хто керівник чи голова ради? Дуже важливий орган в житті міста а виявляється за пів року у такі важкі часи для держави вони зібратись не можуть(((
Маша Показати IP 21 Травня 2015 09:04
Це дійсно справжній орган
Гр Показати IP 21 Травня 2015 23:02
А де такі громадські ради є ефективними? При податковій теж не ефективна.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus