USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку – виставка чорно–білих графічних робіт

6 Березня 2016 22:30
Організували виставку чорно–білих графічних робіт під назвою «G15» у Луцьку. Автор витворів мистецтва Настя Горобець.

Про це повідомляє Слово Волині.

Показували роботи у Луцьку в антикафе Innerspace.

Студентка Інституту іноземної філології СНУ, яку в Луцьку знають також як талановиту акторку театру «ГаРмИдЕр», навчалась у художній школі Рівного 9 років. На відкритті виставки вона розповіла, що графіка ніколи не була самоціллю чи профільним предметом під час навчання, але завжди подобалась чіткістю і тим, що вимагає особливої точності й, водночас, легкості.

«З іншими кольорами поки почуваюся не так певно, як із чорно–білим вирішенням. А з чорним я немов одне ціле. Люблю його», – розповіла Настя.

Тож «G15» – це не що інше, як зашифрована кількість робіт, а також перша літера слова «графіка» (від англійської «graphics») та прізвища Насті.

Молода художниця зізнається, що свідомо не підписувала жодну із робіт. Річ у тім, що минулого року в галереї мистецтв її графіка вже була представлена на суд глядача. Але з’явилося кілька нових робіт, які концептувально доповнювали вже створені, тож, перш ніж їх скласти до свого архіву, Настя вирішила їх виставити ще раз.

Також, нагадаємо, що раніше Інформаційне агентство Волинські Новини писало, що у Луцьку почала діяти виставка графічних та акварельних робіт архітектора Ростислава Метельницького.

«Мені не хотілося розшифровувати зображене, підказувати якісь сенси чи натякати. З досвіду минулого року стало зрозумілим, що кожен побачить там своє. Що тільки там не бачать?! Часом це і для мене самої відкриття», – каже художниця.

Кожна із таких робіт, коли потрібно залишати ідеально біле тло і чіткі лінії та багато дрібних деталей, вимагає великої концентрації, цілковитого занурення в матеріал і абсолютної акуратності.

Адже можна, уже завершуючи роботу, зробити необережний рух, поставити крихітну й недоречну пляму, а потім думати, чи давати їй нове «життя».

Така робота, до слова, є на цій виставці.

Свої картини Настя Горобець творить гелевою чорною ручкою у вільний час. Тож у натхнення, каже, вірить не завжди. Головне – почати, а далі час зникає.

Роботи в художниці охоче купують. Але оригінали вона не продає: може виконати копію на замовлення чи ствоити нову.

Серед улюблених художників – майстри деталізації на полотнах – Ієронім Босх та Пітер Брейгель.

2
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучанка Показати IP 9 Березня 2016 11:56
це що якийсь буфет?
П до лучанка Показати IP 16 Березня 2016 16:42
Та не, заходила - не наливають.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus