USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку - патріотичний мотопробіг

21 Червня 2014 12:32
Мотопробіг «Козацькому роду нема переводу» стартував з Луцька. Волинські байкери сьогодні, 21 червня, рушили маршрутом Луцьк-Пляшева. Учасники мотопробігу планують подолати близько 60 кілометрів до місця, де відбулася славетна битва під Берестечком.

Паралельно з мотоколоною Луцька, заплановано, що буде організовуватись мотоколона Рівне-Дубно-Пляшева.

Мотопробіг присвячується пам'яті загиблих за свободу і незалежність нашої Вітчизни, повідомляють організатори.

Колона зібралася на Замковій площі, і об 11.30 рушила в напрямку Берестечка.
У планах учасників - екскурсії по місцях бойової слави козацтва гетьмана Богдана Хмельницького, ярмарка, козацький куліш, медовуха. Наступного дня, в неділю, 22 червня, охочі зможуть взяти участь у хресній ході на Монастирщину, урочистому покладанні квітів до пам’ятника героям Берестецької битви. Цілий день діятиме виставка-ярмарок виробів народних майстрів, виступи фольклорних колективів, козацькі змагання, польова кухня.
Нагадаємо, усіх поціновувачів історії та справжнього українського духу волинські активісти запрошують відвідати козацький табір «Берестечко – 2014». Цей табір приурочений до Битви під Берестечком, що відбулася 28 червня — 10 липня 1651 і стала найбільшим боєм за усі часи Хмельниччини. У цій місцевості мужні козаки боролися за нашу рідну українську землю.

Захід відбудеться у Національному історико–меморіальному заповіднику «Поле Берестецької битви» (село Пляшева, Рівненської області).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
бан Показати IP 21 Червня 2014 21:56
як то кажуть : "кем он только не был"! Лицар, мало не альпініст, байкер, а тепер ще й козак!!!
Грешница Показати IP 21 Червня 2014 22:07
Отямтеся!!! Мотопробіг «Козацькому роду нема переводу»??? Війна на дворі! козаки всі там...на війні...захищають неньку Україну, там патріоти...а це...купка лицемірів..якщо вже такі активісти, то ліпше б броніки купили та хлопцям передали, тим би й пишалися, а то...поїхати побухати, от і весь патріотизм, ааа, ще ж святе діло - розтицяти якісь сувеніри дешеві щоб набити собі кишені.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus