USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У Луцьку пенсіонери разом із біженцями шиють обереги для військових. Відео

24 Березня 2022 10:34
Клуб людей поважного віку «Неспокійні серця» створює обереги для захисників України та навчає людей, які приїхали з інших областей країни, традиційним українським ремеслам.

Про це Суспільному розповіла керівниця клубу Марія Смізюк.

Зараз у клубі – 60 пенсіонерів.

Зі слів керівниці клубу, чимало учасників «Неспокійних сердець» прийняли у себе вдома переселенців. В її будинку, каже Марія Смізюк, живуть чотири родини.

«У кожній кімнаті – по сім’ї. Спочатку трошки важко, а тепер ми і привикли так. Женічка моя з Харкова таку ідею дала: «ви вишиваєте, а навчіть мене, щоб вишити оберіг роду». Питань немає, покажу. Почала показувати, а потім вирішила, а чому б це не показати ще комусь», – розповіла пенсіонерка.

Перше заняття організували у Палаці культури Луцька. На урок прийшла і Євгенія Дашко, яка живе в керівниці клубу «Неспокійні серця».
Читати ще: На Волині діють координаційний і комунікаційний центри. Функції, контакти

Пані Євгенія розповіла, що приїхала до Луцька з чоловіком і донькою із Харкова. Каже: жили на околиці міста, ховалися від обстрілів майже два тижні. Вибратися з міста вдалося потягом.

«Спілкування було пов’язане тільки з виживанням, ти сидиш і маленькі діти, всі йдуть, не прощаючись з цих підвалів. Все менше і менше людей. Коли приїхали сюди, то нас дуже щиро прийняли, як своїх рідних. Я відчула ніби до бабусі приїхала», – каже харків’янка.
З 24 лютого учасники клубу волонтерили в різних організаціях, в’язали сітки, готували їжу. Нині взялися за обереги.
«Вишивка в нас і стрічками є, бісером. Також вишивка гладдю, в’язання. Дійсно, зараз важко під тими бомбардуваннями, а коли щось робиш, то не відчуваєш», – розповідають учасниці клубу.
Центр арттерапії у Палаці культури працює щодня з 12-ї, каже методистка закладу Лілія Бабчук. Та додає, що учасниці клубу «Неспокійні серця» збиратимуться тут щосереди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus