USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку перевірятимуть, чи жителі приватних будинків мають індивідуальні сміттєві контейнери

17 Серпня 2021 23:48
Недобросовісні мешканці приватних домоволодінь на вулицях Потебні та Супутника в Луцьку утворюють стихійні сміттєзвалища, викидаючи пакети з побутовим сміттям на розі вулиць. Також жителі вказаних вулиць нерідко підкидають гілля, зілля, траву та побутову техніку.

Як інформують на сторінці луцьких муніципалів, ліквідовувати ж такі звалища змушені працівники «Луцькспецкомунтрансу».

Відповідно до розпорядження міського голови від 12.08.2012 № 291 «Про організацію планово-подвірної системи збирання побутових відходів на територіях приватної забудови міста» та п.п. 3.1.5 Правил благоустрою міста Луцька (суб’єкти благоустрою при поводженні з відходами зобов’язані мати чітко визначене місце для видалення і тимчасового розміщення відходів, контейнери (ємкості) для відходів) мешканці приватних домоволодінь повинні придбати та встановити індивідуальні контейнери ємністю 120 л в кожному будинку.
Тому, для запобігання регулярним порушенням правил поводження з відходами та Правил благоустрою міста Луцька, з 20 вересня 2021 року інспекторами відділу контролю за благоустроєм та санітарним станом міста з власниками приватних домоволодінь на вулицях Супутника та Потебні буде проведена роз’яснювальна робота та здійснена видача приписів щодо встановлення індивідуальних контейнерів для побутових відходів.

Мешканців вказаних та інших вулиць громади закликають не чекати отримання приписів від інспектора, а самостійно звернутись до ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» або будь-якого спеціалізованого магазину, придбати індивідуальний контейнер ємністю 120 літрів та встановлювати поряд з власним домоволодінням в день вивозу сміття.

Як зазначається, засмічення територій міста та влаштування звалищ карається штрафом на громадян від 340 до 1360 грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Лучанин Показати IP 18 Серпня 2021 00:07
Свині довбані!
скептик до Лучанин Показати IP 18 Серпня 2021 10:21
згоден. це про владу
! Показати IP 18 Серпня 2021 07:44
Мало того , треба ще перевірити чи мають підписану умову з комунальними службами на вивіз сміття з тих баків. І то по всьому приватному секторі в місті. Бо це проблема цілого міста- підкидання сміття з приватних будинків. А смітники біля багатоповерхівок повинні закриватись на ключ(альтанки). Тоді якось щось зміниться !
Ірина до ! Показати IP 18 Серпня 2021 11:38
А ще треба переглянути тарифи на вивіз сміття для мешканців багатоповерхових будинків і приватного сектору. я наприклад, маю підписаний договір на вивезення відходів і сплачую щомісяця таку ж суму, як і мешканці багатоповерхових будинків. але за ті ж гроші в мене забирають сміття тільки двічі на тиждень, а біля багатоповерхівок смітники вичищають щодня.
! до Ірина Показати IP 18 Серпня 2021 12:26
Так в чому проблема ? Заключіть угоду на щоденний вивіз ! Плачу- вимагаю! Любий каприз за ваші бабки )) А на поважно- що тут порівнювати - одне домогосподарство і кілька будинків багатоповерхових( де кожна квартира платить за вивіз сміття+ за підкинуте з вілл і маєтків))! Ще до лісу люблять возити, але це змоторизовані...
Анонім до Ірина Показати IP 18 Серпня 2021 12:40
Я вас розчарую, у приватних будинках за вивіз сміття платять більше
! до Анонім Показати IP 18 Серпня 2021 13:10
То купіть собі малосімейку !
Анонім до ! Показати IP 18 Серпня 2021 12:44
По-перше. Я плачу за вивіз сміття більшу суму, ніж ті, хто проживають в квартирах. По-друге. Поставте свій смітник у себе під під"їздом, а не у мене під парканом. А то ставите свій смітник за 200 метрів від свого під"їзду зате за 1 метр від мого паркану.
Й О Л К А Показати IP 18 Серпня 2021 08:46
Памятаю, у 90-х всіх підприємців заставляли придбати електронні касові апарати певної моделі...хтось на них сидів. Так і тут...Не хочеться навіть коментувати.
Анонім Показати IP 18 Серпня 2021 08:55
Взагалі то розібралися б спочатку з ОСББ, які ставлять свої сміттєві контейнери подалі від своїх будинків, щоб їм не смерділо. А поближче до вікон чужих і при тому ще й не дають чужим викидати сміття в ті контейнери.
Лучанка Показати IP 18 Серпня 2021 09:24
А куди дівати гілки мешканцям приватним будинків?Палити не можна,вивозити теж не можна,то як з цим питанням бути?Квартирники про таке не думають!Влада належним чином цим пит.не займається і штрафувати?Спробуйте!
А де забезпечення ум Показати IP 18 Серпня 2021 09:32
Багато хто з вулиць,які прилягають до таких великих викидають сміття чи то на Потебні,чи на Львівську.Бо Луцькспецкрмунтранс викидає листя,яке люди зібрали прямо зі смітників на землю!Люди змушені нести туди своє сміття з дерев!Те,що відходи не треба кидати-це факт,але з дерев гілля та листя куди дівати?Не всі можуть робити компосні ями!!!Тоді давайте ми палитимемо і побачимо як ви нас оштрафуєте,але тим дихатимуть усі всім містом!
скептик Показати IP 18 Серпня 2021 10:21
Організація вивозу сміття - ЦЕ ОБОВЯЗОК ВЛАДИ. і не треба перекладати на когось свої обовязки.
Тетяна Показати IP 18 Серпня 2021 11:16
А ще потрібно перевіряти машини, які забирають сміття, після них треба прибирати, по всьому дворі порозкидають, вітер розносить і воніще стоїть , пів дня. А коли зробиш їм зауваження то пошлють на три веселих...
Цікаво... Показати IP 18 Серпня 2021 11:27
А в за чий рахунок поставлені контейнери біля багатоквартирних будинків?
Наталка до Цікаво... Показати IP 18 Серпня 2021 19:28
за рахунок внесків на управління та утримання будинків, яки платять щомісяця мешканці багатоквартирних будинків

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus