USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку підбили підсумки роботи галузі охорони здоров'я у 2017 році

2 Лютого 2018 08:00
У Луцькій міській клінічній лікарні відбулася підсумкова колегія управління охорони здоров'я, під час якої обговорили підсумки роботи галузі у 2017 році та визначено завдання на 2018 рік. Участь у заході взяли секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, керівники лікувальних закладів міста, повідомили у прес-службі Луцької міської ради.

Начальник управління охорони здоров'я міської ради Микола Якимчук поінформував присутніх про результати роботи медичних закладів.
Він наголосив, що у 2017 році галузь охорони здоров’я міста продовжувала роботу щодо зміцнення матеріально-технічної бази, оснащення медичною апаратурою, запровадження нових форм роботи і передового досвіду, втілення нових методик діагностики та лікування. При цьому найефективніше спрацьовувала формула поєднання коштів держави, міської ради, спонсорів і громадян.
За 2017 рік проліковано: у міських стаціонарах – 30137 (за 2016 рік - 30626) хворих; у денних стаціонарах комунальних амбулаторно-поліклінічних закладів – 12191 (за 2016 рік – 11802) хворих; прийнято пологів 4229 (за 2016 рік — 4637); кількість відвідувань в амбулаторно-поліклінічних закладах міста становить – 1913315 (за 2016 рік – 1914058).

Микола Якимчук зазначив, що проведено у 2017 році ремонтні роботи на суму 7988,7 тис. грн. Зокрема:

- реконструкція приміщень амбулаторії загальної практики-сімейної медицини №5 КЗ «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги №2» - 2 781,0 тис. грн;

- перший етап реконструкції приміщень амбулаторії загальної практики-сімейної медицини №3 КЗ «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги №1» (мікрорайон Вересневе) - 3 489,0 тис. грн;

- ремонт денного стаціонару КЗ «Луцький клінічний пологовий будинок» - 893,0 тис. грн;

- ремонт приміщень КЗ «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги №3» - 435,7 тис. грн;

- ремонт ліфтів та приміщення реабілітаційного центру для учасників АТО КЗ «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги» - 390 тис. грн.

Крім того проведено капітальний ремонт теплотраси до КЗ «Луцька міська дитяча поліклініка» на суму 554,3 тис. грн.

З доповідями перед присутніми виступили й головні лікарі Луцької міської клінічної лікарні Лариса Духневич, Луцької міської дитячої поліклініки Оксана Лєщинська, Луцького центру первинної медико-санітарної допомоги № 1 Лідія Кривдік, засутпник начальника управління охорони здоров'я облдержадміністрації Валерій Руцький.
Виступив перед присутніми і секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт. Він зазначив, що міська влада розуміє важливість медичної галузі. З міського бюджету виділяються кошти на проведення ремонтних робіт та придбання обладнання. На жаль, за його словами, держава не виконує своїх зобов'язань. Він зауважив, що медична субвенція надходить у неповному обсязі. Тому з міського бюджету змушені виділяти додаткові кошти.

«Ці кошти ми могли б спрямувати на проведення ремонтних робіт на прибудинкових територіях, відновлення доріг, закупівлі обладнання. Однак, ми розуміємо, що людина понад усе, тож спрямовуємо гроші на заробітні плати медичним працівникам, хоча б це мала фінансувати держава», - наголосив він.
Григорій Пустовіт зауважив, що результати галузі охорони здоров'я Луцька дуже хороші. Він переконаний, що це, передусім, заслуга медичних працівників. Секретар міської ради подякував присутнім за роботу та побажав усім успіхів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus