USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку підготували нову програму соціального захисту

21 Жовтня 2015 12:23
Новими категоріями громадян, які отримуватимуть допомогу, стануть вдови учасників АТО та родини, у яких народилися трійні.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства 21 жовтня.

Як повідомила директор департаменту соціальної політики Луцької міської ради Лариса Боярин, комплексна міська програма з підтримки та соціального захисту населення діє з 2011 року, термін її дії завершується цьогоріч. Відтак, нову програму соціального захисту населення розрахували на 2016-2020 роки. Вона передбачає низку виплат, надання певним категоріям, які потребують додаткової підтримки, пільг на оплату за житлово-комунальні послуги. Передбачена підтримка громадських організацій, які мають соціальне спрямування. Також передбачається гаряче харчування та надання транспортних послуг з перевезення громадян з особливими потребами терцентром.

Цього року програма мала кошторис в обсязі 6,9 мільйона гривень, за 9 місяців роботи департамент використав 4,6 мільйона. Кошторис нової програми на 2016 рік становитиме 9,1 мільйона гривень. До нової комплексної програми включили дві нові категорії громадян,яких варто підтримати – родини, в яких народилися трійня та більше дітей (передбачена одноразова виплата 10 тисяч гривень) та вдови загиблих та померлих учасників АТО (6 тисяч гривень на рік).

Член комісії Любов Серба запитала, чи планується творення реінтеграційного центру для осіб, які не мають постійного місця проживання. Лариса Боярин відповіла, що питання впирається в розробку відповідного проекту для залучення інвестиційних коштів. Існуючий при фонді «Переображення» центр, з її слів, достатній для допомоги бездомним. Адже там є кімната нічного перебування на 10-12 ліжкомісць, бездомним надають допомогу та харчування.

Водночас, очільник департаменту соціальної політики зауважила, що існує потреба придбання автомобіля для перевезення людей з особливими потребами по місту. Наявний у терцентрі автомобіль старий та часто виходить з ладу, тож влітку цього року він перебував в ремонті, роботи коштували до 25 тисяч гривень.

Також Любов Серба зауважила, що перед затвердженням нової програми варто заслухати звіт про виконання чинної програми соціального захисту населення. Лариса Боярин погодилася та повідомила, що усі заходи, передбачені програмою, виконувалися. За наданням грошової допомоги звернувся протягом цього року 1841 громадянин – питання стосувалися соціально-побутових проблем, лікування, допомоги учасникам АТО та їхнім родинам, допомоги постраждалим внаслідок пожеж тощо. З цієї кількості розглянутих звернень задовольнили 1188. Причинами відмови були, наприклад, випадки, коли громадянин не мешкає на території міста, або не подавав довідок про те, що потребує лікування.

Члени комісії підтримали проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
антон Показати IP 22 Жовтня 2015 12:58
Так значить дружинам котрі ще не встигли поховати своїх чоловіків як вже з другими любов крутять допомога, а батькам котрі виховали ,в котрих до цього часу сльози не висихають від втрати своїх дітей - дуля ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus