USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку підприємець не платить оренду за контейнери і вимагає 2 млн компенсації

31 Липня 2022 17:50
Лучанин через введення воєнного стану відмовився сплачувати оренду за два контейнери на ринку «Завокзальний». У відповідь адміністрація заблокувала його торгове місце бетонною брилою. А той вимагає з них 2 мільйони моральної шкоди.

Лучанин Юрій Перкевич більше 25 років торгує на ринку меблями. Та коли почалась війна, не зрозумів умов орендодавців. Чоловік був певен, що має право не платити оренду, згідно з умовами договору, ідеться у сюжеті ТРК «Аверс».

У результаті Юрій Перкевич лише за три місяці оренди двох контейнерів заборгував більше 7 тисяч гривень.

«Вони надіслали мені претензію, суму написали і вказали, що зобов’язаний сплачувати, а пропустили пункт 7.8, в якому зазначено, що сторони звільняються від відповідальності з причин форс-мажорних обставин. Форс-мажор – це воєнний стан. Вони цього не згадали. На це не дивляться, здирають гроші, замки вішають, вкручують саморізи. Я такий не один, але всі відмовчуються», – скаржиться чоловік.

Чоловік звернувся із заявою до адміністрації ринку, у якій вимагає виплатити моральну компенсацію у сумі двох мільйонів гривень, якщо адміністрація не погодиться звільнити його від сплати оренди в умовах воєнного стану.

Адміністрація ж каже: змушені були заблокувати вхід, бо розмови не подіяли.

«До цього підприємця неодноразово приходили наші представники, щоб він погасив заборгованість з орендної плати. Казали, що в нього заборгованість. Як хтось з наших працівників приходить, він неадекватно себе поводить, матюкає. У нього є чинні договори оренди і до 15 числа поточного місяця він має заплатити свою заборгованість», – пояснює торговий інспектор ринку «Завокзальний» Андрій Лисовець.

Він зазначає: звільняють від сплати оренди лише військовослужбовців. Усі інші повинні платити.

«Ми так само в умовах війни. Ми маємо заплатити податки за землю, зарплати, нарахування все. Не раз до нього підходили, просили. Заварили вхід зверху, просили: «Підіть, погасіть». Але скільки ж будемо підходити до підприємця», – пояснює він.
Однак, вислухавши претензії адміністрації ринку, Юрій Перкевич таки наполягає на своєму. І вже добряче дошкулив орендодавцям.

«Людина не сплачує оренду, на прохання нашого інспектора він реагує неадекватно, обзиває, посилає. Закрутили саморізи – зняв, повісили замок – викинув. Іншого методу немає, тому такі дії, щоб змусити людину сплатити цю оренду», – пояснює головний інженер ТОВ «Завокзальний ринок» Віктор Голяр.

Продавці на ринку не підтримують таких методів боротьби з боржниками.

«Я вважаю, що в період війни з людьми треба по-людськи. Я все розумію, але вони ж скільки витратили грошей, щоб притягнули ту брилу... Можна було б по-людськи поговорити. Я вважаю, що це не дуже правильно», – міркує продавчиня Альбіна Савка.

Урешті Юрій Перкевич таки звернувся до адміністрації ринку та написав заяву про реструктуризацію боргу, себто погодився з умовами орендодавців.

Щоправда, не виключено, що через потужний стрес, яким є війна, таких ситуацій може побільшати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Галя Показати IP 31 Липня 2022 18:09
бика на війну, буду на металолом бізнесмен сраний

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus