USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку підвищення тарифів визнали необґрунтованим

15 Липня 2015 10:12
Звернутися до центральних органів влади щодо економічно необґрунтованого підвищення вартості енергоносіїв вирішили члени тимчасової контрольної комісії міськради.

Про це йшлося під час п’ятого засідання тимчасової контрольної комісії міської ради щодо захисту прав споживачів при встановленні тарифів на житлово-комунальні послуги 15 липня.

Члени комісії вирішили визнати дії Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, унаслідок яких з 1 травня цього року істотно збільшилася вартість енергоносіїв, такими, що необґрунтовані економічно та суперечать чинному законодавству про захист прав споживачів і є руйнівними для економіки та, особливо, для системи житлово-комунального господарства, призводять до зубожіння споживачів. Підтвердженням цього член комісії, депутат міської ради Богдан Шиба, запропонував навести тариф на теплову енергію для послуги з централізованого опалення для населення, в структурі якого вартість газу становить 68,46%, електроенергії - 6,57%.

Рішення комісії надішлють Верховній Раді та Кабміну для внесення змін до чинного законодавства та порядку встановлення вартості енергоносіїв і тарифів на житлово-комунальні послуги у частині дотримання державних соціальних стандартів і захисту прав споживачів. Документ також надішлють міським радам обласних центрів для підтримки позиції Луцької міськради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Анонім Показати IP 15 Липня 2015 10:16
Піар, піар, піар... Бо вимоги МВФ потрібно виконувати, або потрібно жити за власні гроші.
Андрій до Анонім Показати IP 15 Липня 2015 20:13
Ніколи МВФ НЕ ставило вимогу підвищення тарифів! (мабуть й бабусі на лавочках ЦЕ знають!) Бовкнути, щоб луна йшла? Прочитайте краще "Декларацію про наміри" для МВФ від Кабміну України. (Де саме Кабмін розписує ЗВІДКИ буде "здобувати" гроші на поверненя кредитів). Анонім ділетант, чи придурюється під нього. МВФ тільки РАЗ поставило вимогу (Аргентині!). До чого це привело - наглядно видно, тому й відмовились від нав'язування дій, але вимагають ("декларацію про наміри", щоб згідно реальних надходжень (по ньому!) - затвердити надання майбутнього кредиту!)
Житель Показати IP 15 Липня 2015 10:44
Та звичайно чумуж не підняти особливо на жек який 1000 років нічого не робив а тепер відказатись від нього фіг відкажишся бо за ці гроші можна було хорошу хату побудувати.
микита до Житель Показати IP 15 Липня 2015 13:25
потрібно не зменшувати а збільшувати кожен місяць і зарплату заморозити всім інакше люди думати не почнуть менше пити горілку будуть
Наталка Показати IP 15 Липня 2015 14:59
Вимоги? Хтось в очі ті вимоги бачив? МВФ вимагає реформ, для того, щоб економіка країни запрацювала, а не доведення простих людей до зубожіння. А наша влада знову хоче виїхати на нас. Покажіть мені прописані вимоги, де чітко вказано - ой підніміть шановна владо тарифи населенню!
Анонім до Наталка Показати IP 16 Липня 2015 07:35
Ну, якщо Ваша Світлість не спроможна знайти їх в інтернеті, то це Ваша провина, а не інших.
Житель Показати IP 15 Липня 2015 15:13
Нас просто напросто хочуть згноїти!! --якщо люди не будуть боротися на місцях чогось добиватися старатися комусь з таких муднів в пику дати то все це іде до кінця!
Галина Показати IP 15 Липня 2015 15:40
Піднімаєте тарифи,підніміть зарплату і пенсіі,от і весь секрет,а то дограєтесь,що ніхто платити не буде бо нічим,хто тоді буде вам заробляти на дорогі авто,будинки,елітний відпочинок,зхаменіться поки не пізно, великий відсоток людей отримує мінімальну зарплату,хто тоді буде жити у вашому дорогому місті,пару людей на лексусах,так гроші навіть великі мають тенденцію закінчуватися.
Анонім до Галина Показати IP 16 Липня 2015 07:38
Галочка, Галочка... Подымаются не тарифы, а их относительная доля в национальном продукте. Поэтому, если увеличить зарплату вдвое и поднять тарифы вдвое, то это будет означать то, что гривна станет в два раза дешевле.
до Анонім Показати IP 19 Липня 2015 13:28
Не вводьте в оману людей,це перекручування фактів,тарифи і зарплати це різні "планети",шкода,що не компетентні люди коментують такі важливі речі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus