USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку пішохідні переходи освітлюватимуть, як у Польщі

25 Березня 2015 15:36
У Луцьку через велику кількість ДТП безпосередньо на пішохідних переходах введуть новий, сучасний метод їх освітлення.

Про це під час круглого столу щодо обговорення теми аварійності у Луцьку в управлінні ДАІ УМВС України у Волинській області сьогодні, 24 березня, повідомив начальник Луцького відділу Державтоінспекції УМВС Віктор Главічка.

Він зауважив, що причиною найбільшої небезпеки та аварійності на «зебрах», є їх погане освітлення.

Тому у Луцьку запровадять новий метод освітлення – не ліхтарі обабіч дороги, а світлоносії над проїжджою частиною, як це практикують у сусідній Польщі. Так, до цього освітлення додадуть й миготливий жовтий сигнал, який попереджатиме водіїв про перехід здаля.

До слова, подібний пішохідний перехід уже є на вулиці Набережній, біля школи.

«Те, що пілотний проект з освітлення переходів міста уже розроблений, підтвердив і заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев. Усіма роботами займатиметься КП «Луцьксвітло», - каже головний даішник міста.

Варто додати, що проект із освітлення «зебр» плануть втілити уже в 2015 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 25 Березня 2015 16:03
давно пора!
Анонім до Анонім Показати IP 26 Березня 2015 20:44
Я повністю згідна з Водій з Луцька. Ще варто запровадити серед пішоходів такі правила,як ходити по пішохідному переході не по одному а зачекати поки підійде ще декілька людей і лише тоді переходити. Такі правила також існують в наших сусідніх державах!А не вони думають,що вони на пішохідному переході і ходять,як царі одне за одним з високо піднятою головою,бо вони на пішохідному переході і вони праві!
33 Показати IP 25 Березня 2015 19:47
Главічка молодець, це треба було вже давно зробити.
Водій з Луцька Показати IP 26 Березня 2015 13:05
а якби ще пішоходів навчити ходити по тих переходах, а то лізуть як саранча де хочуть і навіть не дивляться їде машина чи ні. А навіщо дивитись - всеодно водій завжди винуватий. І пишуть потім -"водій здійснив наїзд", хоча, як на мене, потрібно писати: "неуважний пішохід (або просто - бовдур) влетів під колеса авто". Цього ніхто не говорить, але переважна більшість ДТП відбувається саме з вини пішохода, а судять потім всеодно водія. P.S. А якби ще світлофор біля ПРОМІНЯ поставили, то ціни б їм не було!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus