USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

У Луцьку планують перейменувати ще 9 вулиць

26 Жовтня 2023 13:03
Комісія з впорядкування назв вулиць Луцької міської територіальної громади пропонує перейменувати ще 9 вулиць обласного центру, а на 10-ти проведуть громадське обговорення.

Про це повідомляє Луцька міська рада.

Зокрема, вулицю Нахімова пропонують назвати Джерельною, Нестерова — Тероборони, Тімірязєва — Медичною, Мечнікова — Червоної Рути, Тургенєва — Солов’їною, Бородіна — Барвінковою, Верещагіна — Освітньою, Гордіюк — Захисників України, а Ушинського — Художників.

Тим часом, на громадські обговорення винесуть назви вулиць Чернишевського (планують назву Симона Петлюри), Арцеулова (Севастопольської бригади), Вороніхіна (Княгині Ольги або Патріарха Володимира), Даньшина (Ізидори Косач або Володимира Івасюка), Маковського (Івана Дзюби або Анатолія Козира), Павлова (Михайла Крата), Скрябіна (Ігоря Стравінського), Софії Ковалевської (Олени Пчілки), Чайковського (Князя Любарта), Єршова (Назарія Яремчука).
Читати ще: Кутузова, Боткіна, Щепкіна: у Луцьку перейменували сім вулиць та два провулки

Також комісія пропонує провести громадські обговорення щодо впорядкування назв вулиць у селах громади. Так, у Сирниках вулицю Конякіна можуть назвати вулицею Олександра Кулі, у Милушах вулицю Тарасова — Тараса Шевченка, а вулицю Гагаріна та провулок Гагаріна на вулицю Паркову та провулок Парковий відповідно.

Читати ще: Ломоносова, Тарасова і Пирогова: в Луцьку перейменували кілька вулиць

У селі Зміїнець вулицю Качалова пропонують назвати вулицею В’їзною, а в смт Рокині вулицю Мічуріна замінять на Героїв України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
псих Показати IP 26 Жовтня 2023 13:17
а мамсурова коли
Микола до псих Показати IP 26 Жовтня 2023 16:12
вже перейменована давно
Анонім Показати IP 26 Жовтня 2023 13:56
таке уявлення, що місцеві депутати знайшли нове джерело доходу місцевого бюджету, оскільки мешканцям доведеться переробляти всі документи і відповідно платити збори за переоформлення і це під час війни, коли доходи пересічних громадян значно зменшились
додік до Анонім Показати IP 26 Жовтня 2023 14:15
Мешканцям не доводиться НІЧОГО переробляти - не пиши хні, якщо не знаєш.
йцук до додік Показати IP 26 Жовтня 2023 15:57
так вже і нічого?
додік до йцук Показати IP 26 Жовтня 2023 16:55
Практично. Зміни вносяться при продажі майна в НОВІ документи уже НОВОГО власник. В паспорті реєстрація міняється при заміні паспотра.
Анонім до додік Показати IP 26 Жовтня 2023 19:39
а якщо нічого не міняти у документах, майже всі громадяни будуть мешкати на не існуючих вулицях. А для того, щоб отримати наказ про перейменування вулиці будете платити 300 грн. за послугу (так було рік тому, зараз можливо вже більше)
Порада дебілам з кас Показати IP 26 Жовтня 2023 14:51
Перейменовувати вулицю названу в честь російського композитора Олександра Скрябіна на іншого російського композитора - Ігоря Стравінського це абсурд. Це все одно що Пушкіна перейменувати на Набокова. Краще перейменуйте Скрябіна на того Скрябіна, що в 2015 році з молоковозом зіткнувся.
ветфельдшер Показати IP 26 Жовтня 2023 14:56
Давно пора. Нах усе рашинське, на смітник. На довгі роки, на століття!
Лучанин Показати IP 26 Жовтня 2023 16:43
А для чого перейменовувати вулицю Бородіна - головного архітектора Луцька, автора проекту тодішнього обкому. а тепер головного корпусу університету, прилеглої забудови пам'яток архітектури і парку культури ?!
Іроди Показати IP 26 Жовтня 2023 16:46
Іроди. Арцеулова має бути Арцеулова. Видатний льотчик. Нічого поганого для України він не зробив. Тільки руйнувати вмієте, хоча б щось толкове збудували та віднайшли за 30 років. Немає куди гроші подіти?? Я*ця свої чухаєте тільки від безсилля та від глупоти.
Петро Показати IP 26 Жовтня 2023 19:03
А що кому поганого зробив композитор Стравинський? Він втікав від раші ще перед Першою світовою війною. Творив на Волині: "Весна священна" створена на основі волинського фольклору. І фестивалі його музики ми проводимо щорічно. То як це? Фестивалі проводимо, а творця цієї музики викинемо? Міські чиновники, не вихлюпніть купель з дитиною.
Шломо Луцкер до Петро Показати IP 26 Жовтня 2023 20:26
Ні від кого він не втікав, до 1917 року всі російські інтелектуали творили закордоном - від Горького-Пєшкова, який писав більшовицькі памфлети на курорті Капрі до Дягілєва, Лифаря, Ніжинського і Стравінського, які всі були педерастами, бо хто крім гомосексуалів тоді захоплювався чоловічим балетом.
Петро до Шломо Луцкер Показати IP 27 Жовтня 2023 06:03
Стравинський залишив Волинь (Рос. імперію) у 1914 році. Але справа не в тому. У вас, як я бачу, важка недуга - великий тягар на душі з приводу чужої "педерастії". Ви накопичили неабиякі "знання" в цій "галузі" про відомих світу людей. Воно вас мучить. Чи сам ви не такий? Пораджу вам: для морального і фізичного розвантаження напишіть на цю витончену тему дисертацію. Заробите грошей, станете відомим. Можливо, станете лауреатом Шнобелівської премії (купюри номіналом у 10 трильйонів доларів Банку Зімбабве, які не мають жодної цінності, крім колекційної). Дерзайте!
КЛВ Показати IP 26 Жовтня 2023 20:14
В чим недогодила Домна Гордіюк?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus