USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Луцьку почали виготовляти сертифіковані турнікети для військових

17 Липня 2022 21:31
У Луцьку налагоджують виробництво медичних турнікетів для військових. Їх виготовляє у власному цеху інженер-дизайнер Василь Цапюк.

Чоловік розповів: на виріб має сертифікат відповідності органу сертифікації «Євростандарт», йдеться у сюжеті Суспільного.

Зі слів Василя Цапюка, перш ніж подавати документи на сертифікацію – радився з військовими медиками. Розробка та вдосконалення джгута-турнікета зайняла більше трьох місяців.

«Дали військовим на полігон. Конкретно медикам, які займаються навчанням, підготовкою солдат. І от коли наш турнікет відпрацьовує на полігоні 80-100 разів, у ньому нічого не рветься, то це показник для того, щоб можна було сертифікувати», – говорить чоловік.
Турнікет від луцьких майстрів також потрапив у реєстр засобів медичного застосування від Міністерства охорони здоров’я. Василь Цапюк каже: 80% надійності виробу залежить від роботи швачки.

Технологиня Наталія Мурашова розробляла технологію пошиття. Її чоловік, каже майстриня, нині служить в ЗСУ.
«По дві-три штуки відшивали і потім уже віддавали на випробування і тоді приходили і говорили, які нюанси, мінуси, плюси і ми дійшли до такого результату. Надіємося, що закінчиться ця війна і нехай допоможе усе, що ми робимо», – розповідає Наталія.
У швейному цеху є спеціальне обладнання для нарізання стропи і липучки. На пошиття одного турнікета швачка витрачає 10 хвилин.

Собівартість виробів Василь Цапюк не озвучує, бо це, каже, комерційна таємниця. Зараз відшиває турнікети, щоб був запас для складу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Луч Показати IP 17 Липня 2022 21:57
Ю.І молодець))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus