USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку може подорожчати оренда комунального майна

23 Липня 2018 19:12
Підняти плату за оренду комунального майна в Луцьку пропонують для аптек у три рази, а для інтернет-клубів збільшити у чотири рази. Крім того, державні заклади хочуть позбавити пільг, встановивши їм орендну ставку.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

Начальник управління майном міської комунальної власності Алла Грабко запропонувала депутатам підтримати Проект рішення «Про врегулювання оренди нерухомого майна територіальної громади міста Луцька».

«Відповідно до нього, комп’ютерні клуби та кафе будуть платити 40% орендної ставки замість нинішніх 10%. Аптечні пункти платитимуть замість 8% - 30%, аптеки 25%. Тут ми врахували, що в аптек значно більші площі та персонал, тому їм на 5% знизили ставку задля справедливості. Передбачаємо й плату 3% для державних закладів, які раніше були на пільгових умовах (гривня в рік, - ред.). Але це не стосується освіти та медицини.

Пропонуємо й новацію – 70% з оренди, які отримують заклади охорони здоров’я, спрямовувати в бюджет, адже раніше їм лишалося 100%. Лише цей крок, за попередніми розрахунками, дасть бюджету додатково близько мільйона гривень надходжень у рік», - розповіла Алла Грабко. Та додала, що попередньо була зустріч з орендарями й дані ставки з ними погоджені.

Також зміни передбачають ріст процентної ставки для: пунктів продажу лотерейних білетів, пунктів обміну валюти (з 45% до 50%); фінансових установ, ломбардів, бірж, брокерських, дилерських, маклерських, рієлторських контор (агентств нерухомості), банкоматів, платіжних терміналів самообслуговування з 40% до 45%; ресторанів з нічним режимом роботи (з 40% до 45%); торговельних об’єктів з продажу ювелірних виробів, виробів з дорогоцінних металів та дорогоцінного каміння, антикваріату, зброї (з 40% до 45%); приватних закладів охорони здоров’я, приватних медичних лабораторій, пунктів забору аналізів (з 20% до 40%); антен та обладнання для їх роботи (з 18% до 40%); ветеринарних аптек з 8% до 20%; ветеринарних лікарень (клінік), лабораторій ветеринарної медицини (з 15% до 20%); офісних приміщень (з 18% до 20%); кафе, барів, закусочних, кафетеріїв, що не здійснюють продаж товарів підакцизної групи (з 8% до 12%) та інші.

Члени засідання підтримали озвучені зміни та рекомендували затвердити їх під час чергового сесії Луцької міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus