USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Життя за колючим дротом: волинські діти-засуджені зняли фільм про себе

6 Березня 2015 18:12
Демонстрація однохвилинних фільмів, знятих засудженими Ковельської виховної колонії, а також кадрів процесу зйомки під час семінару, організованого Дитячим Фондом ЮНІСЕФ в Україні відбулась днями у Луцьку в приміщення волинського прес-клубу. Також під час семінару порушили питання дитячої злочинності в області. Про це повідомили в управлінні ДПтС України у Волинській області.

ЧИТАТИ ЩЕ: МИ ЦЕ БАЧИЛИ: КОВЕЛЬСЬКА КОЛОНІЯ ДЛЯ НЕПОВНОЛІТНІХ. ФОТОРЕПОРТАЖ

У заході взяли участь заступник начальника управління Державної пенітенціарної служби у Волинській області підполковник внутрішньої служби Юрій Безушкевич, головний спеціаліст управління освіти і науки Волинської ОДА Оксана Малащук, представники кримінально-виконавчої інспекції області.

Нагадаємо, для участі в проекті під егідою ЮНІСЕФ адміністрація попередньо відібрала 20 вихованців колонії. Вони писали організаторам про те, яким бачать тематику та сценарії своїх майбутніх фільмів. Їхній хронометраж — 1 хвилина. На семінарі хлопцям пояснюють: за цей час в кіно можна сказати дуже багато.



ДЕТАЛЬНІШЕ: ВОЛИНСЬКІ ДІТИ-ЗАСУДЖЕНІ ЗНІМАЮТЬ ДЛЯ СВІТУ КІНО ПРО СЕБЕ

Найближчим часом перегляди фільмів засуджених організують для підоблікових Луцького міського відділу кримінально-виконавчої інспекції та Луцького районного підрозділу КВІ. Демонстрацію даних фільмів запланували в усіх загальноосвітніх закладах області.

Зі слів Оксани Малащук, у всіх фільмах були присутні слова, які торкнуть душу кожного. Управління освіти ОДА використовуватиме дані фільми у своїй роботі, зокрема, через показ їх в навчальних закладах області, також їх буде надано для використання у виховній роботі педагогам та соціальним працівникам, які підвищуватимуть кваліфікацію у Волинському інституті післядипломної освіти.

Для довідки, вихованці Ковельської виховної колонії спільно з представниками Дитячого Фонду ЮНІСЕФ в Україні створили однохвилинні документальні фільми про життя за колючим дротом. Метою семінару, який проходив у жовтні 2014року, стала профілактика дитячої та підліткової злочинності, збереження загальнолюдських цінностей та пропаганди здорового способу життя. Результатом проведення даного заходу стало запровадження у виховних колоніях даної ініціативи із зйомки короткометражних фільмів за технічної підтримки Дитячого Фонду ООН.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus