USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Луцьку показали марокканок та українок, які надихають

20 Жовтня 2015 12:14
У Луцьку презентували міжнародний фотопроект W.E.Art., що передбачав дослідження життя жінок, які надихають, з України та Марокко. Організатори та автори виставки запевняють, що зробили це для того, аби через мистецтво розширити права та можливості прекрасної половини людства у різних країнах.

Захід відбувся 19 жовтня у Галереї мистецтв ВОНСХУ.

Зі слів ініціатора проекту, фотографа Лідії Кожевнікової, кожна із учасниць експозиції є джерелом натхнення для свого оточення – на роботі, в родині, в соціумі.
На фото зображені 12 жінок з України і стільки ж з Марокко. Споглядаючи на їхні обличчя, одразу стає зрозуміло, хто із них хто, бо у марокканок досить екзотична зовнішність.
«Виставка приурочена жінкам, які надихають. Це не лише жінки України, а й марокканки. Наш проект поєднав дві різні культури і країни. Цим ми хотіли показати, що не важливо, яка у жінки релігія, походження та традиції, вона може надихати. Це може бути молода мама. Дивишся на неї – і хочеться бути мамою. Або вчителька, споглядаючи на яку, хочеться вчити. Чи лікар від Бога. Це може бути й безробітна людина, яка просто дарує всім усмішку, бо у неї сяють очі. Шукаючи таких жінок, ми зрозуміли, що кожна з них може стати джерелом натхнення, проте не всі в це вірять. Не зважаючи на те, що Марокко й Україна – дуже різні країни, ми відшукали багато спільного серед представниць прекрасної половини людства, і їм було приємно дізнатися про те, що й в іншій країні є жінка, яка працює над тими ж питаннями, що й вони», - каже Лідія.

Фотограф розповіла, що загалом моделей для саме цієї серії світлин почали шукати і відбирати ще з квітня.

«Ми шукали жінок, які відповідали досить простим критеріям: не важливо, скільки жінці років, з якого вона міста, головне, щоб вона певним чином надихала. Серед українок є учасниці з Черкас, Києва, Львова, Луцька, а також з маленьких містечок. Так само і з Марокко. Майже півроку ми збирали матеріали», - каже ініціатор виставки.

Вона пригадала, як в Марокко команді, що працювала над проектом, пощастило зустрітись із жінкою, яка є засновницею першого на весь арабський світ музею єврейської культури.
«Вона нас прийняла в музеї під час місяця Рамадан, а, як ви знаєте, саме в цей період мусульмани закривають усі розважальні заклади. Однак співрозмовниця дуже гарно до нас поставилась. Було видно, що вона любить власну справу й розповіла нам про єврейську культуру стільки цікавого, що навряд чи ми про це дізналися з інших джерел», - пригадує авторка експозиції.

До слова, окрім Лідії, над проектом працювали виставковий експерт Тома Бащук з Луцька, менеджер з комунікацій Богдана Гурій зі Львова, асистент Лідія Боєр зі Львова, та менеджер проекту в Марокко Суф’єн Ель Хамді (Рабат, Марокко).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анатоль_ Показати IP 20 Жовтня 2015 12:33
Ті мароканки всеж таки гарніше за наших!!!
дідо до Анатоль_ Показати IP 20 Жовтня 2015 14:22
Згоден. напевно не гарніші, а цікавіші. вони ЖИВІШІ !!!
Коп Показати IP 20 Жовтня 2015 14:20
Аааа де Ека-Згуладзе?
Анонім Показати IP 20 Жовтня 2015 17:13
Пропаганда ісламу вже в Луцьку. Для порівняння можна було взяти любу африканську країну,але не мусульманську.
еее Показати IP 21 Жовтня 2015 19:12
Гарніші....мати рідна, батько хресний Порівняли найкрасивіших дівчат з країни і не найкрасивіших дівчат з України!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus