USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Луцьку покажуть виставу про українських заробітчанок в Італії

2 Вересня 2022 12:17
У Волинському музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка для глядачів готують прем’єру під назвою «Долі жіночі або послання від заробітчанок». Нову виставу покажуть на камерній сцені 2 вересня.

Про це розповіла режисерка-постановниця Світлана Органіста, передає Суспільне.

З її слів, це драма-інтерв’ю про українок, які виїхали на заробітки до Італії.

«Історія заробітчанства почалась задовго до незалежності України, до Радянського Союзу. Українці виїздили і є величезні діаспори в Канаді, Америці. Часто спілкуємось з цими людьми. Ламаються сім’ї, страждають діти, руйнується все, що вони напрацювали і нажили до того», – говорить режисерка.
У виставі, зазначила Світлана Органіста, використала мультимедію, гру світла та тіні, а також хореографію.

"Шістьом героям-акторам пошили 21 костюм", – розповіла художниця-модельєрка Ніна Слива.

«Я дуже люблю українські костюми шити: вишиванки, плахти, спідниці. А тут стрічечок, як доля жіноча, в кожної переплітаються. В процесі вистави костюм має швидко замінитися на інший, тому багатошаровість костюма», – каже модельєрка.

Образи сімох українок в Італії втілили три актриси. Актриса Дарина Гребенко каже: для пошуків образів шукала паралелі у власному житті.

«Навіть у нашому театрі у кожного є хтось, хто їздить на заробітки, хто зараз на заробітках. Війна ще більше сімей розлучила, і проблема розділених сімей, коли змушені їхати, сумують один за одним, коли берегині роду втрачають зв’язок з рідною землею і родиною, ця проблема і досі дуже актуальна», – говорить дівчина.
Італійця, закоханого в українку, грає актор Мирослав Юзефович. Попри те, що в Італії чоловік не був, свій образ продумував і ретельно працював над ним. Каже: найбільше радіє, що актори вийдуть на сцену і, попри складний час, матимуть спілкування з глядачами на завжди актуальну тему.

«Дуже засумували – два роки коронавірусу, а зараз вже скільки – війна. І це дуже прикро», – додав Мирослав Юзефович.
Виставу «Долі жіночі або послання від заробітчанок» будуть показувати відвідувачам театру впродовж усього сезону. Під час повітряних тривог перегляд зупинятимуть, додала режисерка-постановниця Світлана Органіста. Укриття, яке є в драматичному театрі, помістить до 150 людей.

Нагадаємо, з вересня Волинський облмуздрамтеатр, у приміщенні якого з лютого цього року був розташований міський центральний пункт допомоги, відновлює показ вистав для глядачів і відкриває 83 театральний сезон.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus