USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку помолилися за журналістів

4 Червня 2014 13:27
За тих, хто щодня ризикує життям в гарячих точка нашої країни, тих, хто щодня пише «гарячі новини» в «тихих регіонах», і тих, хто уже не в цьому світі помолилися у Свято-Покровському кафедральному храмі Волинської єпархії УПЦ.

Молебень за журналістів напередодні професійного свята відбулася сьогодні, 4 червня.

«Вже більше 10 років церква тісно співпрацює з журналістами. Сьогодні, як ніколи, ця професія – подвиг. І за служителів Слова ми звершуємо молитви. А також згадуємо тих, хто відійшов у Вічність, зокрема, й у час, тяжкий для нашої країни. Ми хочемо підтримати їх», - пояснив голова Інформаційно-просвітницького відділу єпархії протоієрей Валентин Марчук.
До слова, він повідомив, що схожі богослужіння до професійного свята проводяться постійно. Щоправда, зазвичай – за проханням, чи то суддів, чи то лісників, чи представників інших професій. Але найбільше, зізнався він, приділяють уваги журналістів, адже слово може або зцілити, або ранити.
Він зазначив, що не всі, хто хотів прийти на молебень, змогли бути присутніми. Адже богослужіння відбувалося в середу – день, коли верстається газета. Однак, переконує священик, не забули нікого. Молилися в храмі і за працівників телебачення і радіо, за газетярів та працівників інтернет-ресурсів. Молилися за тих, хто щодня ризикує життям в гарячих точка нашої країни, тих, хто щодня пише «гарячі новини» в «тихих регіонах», і тих, хто вже відійшов у Вічність.
Наприкінці молебню всім, хто був присутній, подарували ікони Волинської Божої Матері. Валентин Марчук висловив сподівання, що колись цей образ, який вивезли зі Свято-Покровського храму у 1962 році, повернеться на Волинь. Хоча б – у музей Волинської ікони.

Від імені присутніх журналістів виступив голова обласної організації Національної Спілки журналістів України Михайло Савчак.
«Відрадно, що в цю скрутну для нашої держави хвилину, коли журналісти на передовій, коли наше українське слово в окопах, ви молитеся за нас, за нашу державу. Щоб в Україні запанував мир і спокій, а наша українська спільнота тішилася життям, любила й славила Бога», - зазначив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ВІРУС Показати IP 12 Червня 2022 00:42
Забрати в нього ХРЕСТА, КАДИЛО,ШМОТКІ,ХАТУ.БО ВСЕ КУПЛЕНЕ ЗА ГРОШІ СЕЛЯН.І ХАЙ ПИЗ*УЄ У ТАМБОВ ЧИ САРАТОВ ДО СВОЇХ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus