USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку понад 70 людей протестували на ВІЛ і гепатит С. У скількох виявили інфекції

1 Грудня 2022 16:33
Під час акції з нагоди Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом у Луцьку швидкі тести на виявлення ВІЛ і гепатиту С зробили 72 людям. Переважно це внутрішньо переміщені особи, які проживають у місті, та лучани, що виявили бажання безплатно протестуватися.

Благодійні фонди «Рокада» і «100% життя. Рівне» провели акцію 1 грудня в приміщенні «Адреналін Сіті». Вона тривала понад дві години.

За цей час було протестовано 72 людини. У трьох із них виявили гепатит С, в однієї – гепатит В. У жодної протестованої особи не виявили ВІЛ.

Дослідження відбувалися за допомогою швидких тестів. Уже через сім-десять хвилин кожен протестований учасник акції отримував результат (індивідуально, під час приватної бесіди).

Одночасно працювали дві медичні сестри, які також консультували людей до та після проходження тестування.
До акції долучилися, зокрема, завідувачка відділення вірусологічних та біологічних досліджень ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Алла Кінах, засновниця благодійного фонду «СТОПрак» Марія Адамчук-Коротицька та представниця кар’єрного хабу «Вона» в Луцьку Ганна.
Читати ще: «Близькі не знають, що в мене ВІЛ. Я це приховую». Розмова з інфікованим і луцькою фахівчинею з соцсупроводу людей із ВІЛ

Нагадаємо, 1 грудня відзначають Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Його започатковано з метою підвищення обізнаності про епідемію СНІДу, викликану поширенням ВІЛ-інфекції.

У разі своєчасного виявлення й початку лікування тривалість життя ВІЛ-інфікованого пацієнта значно продовжується, а його імунна система тримається на рівні, що захищає від розвитку опортуністичних захворювань.

Мар’яна ТАРАСЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus