USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.30
  • PLN 9.76 9.95

МОЗ затвердив нові стандарти лікування гепатиту В і С

22 Січня 2021 07:40
Міністерство охорони здоров’я затвердило стандарти лікування вірусних гепатитів В і С та спростило алгоритми діагностики й лікування для пацієнтів.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ, пише Бабель.

«Лікування пацієнтів з вірусним гепатитом С без додаткових ускладнень, відповідно до стандартів, зможе здійснювати будь-який лікар, який пройшов відповідне навчання, що значно наблизить послуги до пацієнта. Адже саме обтяжливість маршруту пацієнта, великий фінансовий тягар, повʼязаний з обстеженнями, і є тим ключовим фактором, унаслідок якого люди не звертаються вчасно за лікуванням», — зазначив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

За словами Ляшка, нові стандарти зменшують витрати пацієнта на діагностику, оскільки раніше необхідно було зробити низку дорогих специфічних аналізів для того, щоб лікар міг призначити схему лікування. Нові стандарти передбачають, що лікар-куратор може призначати препарати відразу після підтвердження діагнозу з мінімально необхідним обсягом додаткових обстежень.

Крім того, у стандартах зроблено акцент на заходах з попередження інфікування та чітко визначено перелік осіб, яким рекомендоване тестування на вірусні гепатити. Підкреслюється, що кожна людина має хоча б раз у житті пройти обстеження на вірусний гепатит, а якщо є фактори ризику, то необхідно тестуватися регулярно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus