USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.92

У Луцьку понад 70 жінок безплатно обстежили на пересувному мамографі

20 Жовтня 2023 20:42
На Театральному майдані Луцька 20 жовтня, у День боротьби з раком молочної залози, працював пересувний мамограф. Жінки могли безплатно обстежити молочні залози.

Від самого ранку у черзі на обстеження було понад півсотні жінок, розповів Суспільному завідувач відділення променевої діагностики Волинського центру онкології Анатолій Самусь.

Обстеження у центрі обласного центру Волині організували спільно із благодійною організацією «Фонд боротьби з раком». Зі слів лікаря Анатолія Самуся, порівняно з минулим роком кількість жінок, які приходять на обстеження, збільшилась.

«За дев’ять місяців кількість обстежень на базі онкоцентру збільшилася на півтори тисячі. На сьогодні обстежено 5 тисяч 300 жінок. Виявлено близько 300 онкозахворювань», – говорить Анатолій Самусь.
В онкодиспансер страшно йти, говорить місцева жителька Ніна, яка стоїть в черзі на обстеження. Жінка каже: тут простіше.
Мамографію варто робити жінкам після 40 років раз на два роки, жінкам після 50 – раз на рік, говорить Анатолій Самусь. Обстеження на мамографі тривало з 10:00 до 16:30 години. Усім пацієнткам, які пройшли обстеження, телефонуватимуть та особисто повідомлятимуть результати, які будуть готові наступного тижня, каже рентгенлаборант Євген Приймак.
У рамках «рожевого жовтня» – місяця обізнаності про рак молочної залози, зупинку «Драмтеатр» у центрі Луцька обклеїли рожевими плакатами.

Зі слів, керівниці фонду боротьби з раком Марії Адамчук-Коротицької, рожеві наклейки тут будуть впродовж наступного тижня, як нагадування про своєчасне обстеження та виявлення хвороби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ABC Показати IP 20 Жовтня 2023 22:33
Моя мати стояла в черзі, але так і не дочекалася. Апарат перегрівся, і на тому всім сказали "до побачення".
ПРСТ Показати IP 21 Жовтня 2023 06:16
Поведи свою маму в клініку і влаштуй їй медогляд. Вона того варта. Моя мама не стоїть на вулиці в черзі до мамографа.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus