USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку порахують дерева і визначать їхній стан

20 Січня 2020 14:58
У Луцьку хочуть здійснити облік наявних у місті зелених насаджень. Зробити це планують за прикладом Львова – з допомогою цифрових технологій.

Про це йшлося 20 січня під час засідання постійної комісії з визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості на території міста Луцька.

Заступниця голови комісії, керівниця відділу екології Оксана Лисак розповіла, що досі для міста Луцька проблемним залишається питання відсутності інвентаризації зелених насаджень. За її словами, інвентаризація потрібна, зокрема, для того, аби здійснювати за зеленими насадженнями належний контроль.

На сьогоднішній день, попри усталені на законодавчому рівні положення, лише в кількох містах України проведено інвентаризацію зелених насаджень.

«Ми шукали способи зробити облік зелених насаджень і вирішили скористатися прикладом Львова, де інвентаризацію проводять із застосуванням цифрових технологій», – сказала Оксана Лисак і розповіла, що в Львові облік дерев проводять працівники відділу екології, котрі обстежують дерева й вносять усі дані в спеціальну базу з картою.
Вона додала, що на щорічний облік зелених насаджень не потрібно багато грошей – йдеться про 45–50 тисяч гривень на рік. До обліку дерев хочуть залучити волонтерів, зокрема студентів відповідних спеціальностей.

Перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад відзначив, що облік дерев у відкритому режимі дозволить у майбутньому уникнути непорозумінь із лучанами, зокрема у зв’язку з видаленням аварійних насаджень.

Першими хочуть порахувати дерева, висаджені уздовж вулиць, наприклад на проспекті Волі, де проводитимуть реконструкцію мережі. Заплановано провести облік дерев, визначити їхній стан, вік тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
молодцi Показати IP 20 Січня 2020 16:07
Одразу видно , що люди працюють , а не штани протирають. Горобцiв коли рахувати будете?
ваня Показати IP 20 Січня 2020 16:30
У луцьку не має зелених насаджень тільки корчі і хащі з яких час від часу комунальники роблять голі стовбури.
Чим би дитя не бавил Показати IP 20 Січня 2020 16:49
Ех, троха упустили час ! Якби то знаття, то мона би було осінню і листочки пощитати ! Назмітав на тротуарі лантух листя, завіз в департамент, висипав на підлогу і спокійно собі в теплі считаїш. І так диви за зиму, не тошо перепис дерва, а навіть колічесто листочків в Луцьку облікували би. І нові робочі місця би створили !
ку Показати IP 20 Січня 2020 17:06
А ще треба провести інвентаризацію чиновників, які або нічим не займаються, або займаються дурницями. І для цього створити постійну комісію, яка буде заносити дані в спеціальну базу з картою. ОБОВЯЗКОВО у відкритому режимі, в майбутньому це дасть можливість уникнути непорозумінь з такими чиновниками в звязку з їхнім звільненням.
Місцевий Показати IP 20 Січня 2020 17:43
На Братковького,20 декілька років тому було незаконно зрізано по периметру двора декілька дерев. І що? Хтось був покараний?
таня Показати IP 20 Січня 2020 17:46
Пам'ятаю.Самовільно зрізав ,,нарік"
Люда Показати IP 20 Січня 2020 18:12
Їм треба оправдання для незаконної рубки дерев. Декілька років зазад один відомий луцький підприємець робив обстеження стану дерев по Волі. Виявлено було хворих всього 3 дерева. Тоді дереваз зберегли. А зараз ця влада може шо хоч придумати, аби знищити дерева

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus