USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку створять реєстр старовікових дерев

19 Червня 2021 21:36
У Луцьку дерева-старожили нанесуть на інтерактивну карту. Також у місті планують облікувати усі зелені насадження.

Про це йшлося під час засідання бюджетної комісії міської ради.

Нагадаємо, у Луцьку пропонують ухвалити проект Програми розвитку збереження зелених насаджень Луцької міської територіальної громади на 2021-25 роки. Як повідомила начальниця відділу екології Луцької міської ради Оксана Лисак, основне завдання програми - повернути Луцьку статус найбільш зеленого міста України.

Зокрема, в Луцьку планують провести інвентаризацію та облік зелених насаджень.

«За останні 15 років ніхто нічого такого не робив. Проте є приписи Держекоінспекції, і взагалі це основа, на якій має ґрунтуватися робота із озеленення міста. У Луцьку багато дерев віком 40-50 років, на них часто прогресують хвороби, тому треба їх усі облікувати, щоб продовжувати роботу», - каже посадовиця.

Крім того, планують у місті створити реєстр старовікових дерев. Усі насадження наносяться на мапу за допомогою електронної системи Inspectree, візуалізуються і кожен може їх побачити.

Нагадаємо, торік через негоду повалився Лесин ясен - ботанічна пам’ятка природи місцевого значення, якому було більше 200 років. Напередодні у дереві були виявлені пустоти, а дерево суттєво похилилося. Щоб його врятувати, залучали столичних фахівців. Також біля біля будинку Косачів росте дуб-старожил, якому надали статус пам’ятки.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus