USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00

«Чистий Луцьк»: у місті відкриють ще кілька центрів управління відходами

17 Січня 2024 10:20
В обласному центрі Волині планують відкрити ще кілька центрів управління відходами, подібних до центру «Чистий Луцьк».

Про це стало відомо під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

Нагадаємо, у жовтні 2022 року розпочав роботу центр управління відходами «Чистий Луцьк». Центр в режимі самообслуговування надає комплекс послуг щодо правильного поводження з відходами, де кожен житель громади може безкоштовно здати старі меблі, побутову техніку, пластик, одяг, метал, скло та багато іншого (всього 14 фракцій сміття) для їхньої подальшої переробки та утилізації.

Читати ще: «Тут не сміттєзвалище, а центр управління відходами», – керівник «Чистого Луцька». Розмова

Центр також займається просвітницькою діяльністю щодо попередження утворення відходів, повторного використання, роздільного збору, сортування, переробки, компостування органіки. Фахівцями центру розроблена навчальна програма по поводженню з відходами для дошкільних та шкільних навчальних закладів громади. Надзвичайно популярними стали екскурсії з метою виховання екологічної обізнаності мешканців громади.

Як ідеться в звіті про роботу ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» у 2021–2023 роках, у Луцьку та поблизу міста планують відкриття ще кількох подібних центрів. Зокрема, у 33-му мікрорайоні на проспекті Соборності, 19 проведені роботи по облаштуванню отриманої земельної ділянки, відкриття очікується у березні.

Читати ще: У Луцьку Центр управління відходами почав приймати відпрацьовані електронні цигарки

Також планують відкрити центр біля полігону твердих побутових відходів у селі Брище та центр, який прийматиме великогабаритні та будівельні відходи у промисловій частині міста (для його облаштування підбираються ділянки).

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus