USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку працюють пункти обігріву для бездомних громадян. Фото

26 Лютого 2018 17:32
У зв'язку зі значним зниженням температури повітря, з метою запобігання випадків переохолодження людей без місць постійного проживання та інших малозахищених верств населення у Луцьку працюють пункти обігріву.

Бездомні громадяни у разі необхідності забезпечуються одягом, взуттям, разовим харчуванням, послугами перукаря та першою медичною допомогою. В середньому у центрі ночують 5-6 громадян.

Про це повідомили у відділі інформаційної роботи міської ради.

Сьогодні заступник міського голови Костянтин Петрочук, радник міського голови Ігор Поліщук, директор департаменту соціальної політики Вікторія Майборода та начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Юрій Кирилюк оглянули роботу цих об’єктів.

Один з пунктів обігріву працює у Луцькому територіальному центрі соціального обслуговування та надання соціальних послуг. Він знаходиться за адресою: вул. Данила Галицького, 18. Тут можна зігрітися гарячим чаєм, отримати теплий одяг, харчування та засоби гігієни.

За словами директора Луцького територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Галини Шатецької, протягом дня відвідувачі центру мають можливість не лише зігрітись, а й прийняти теплий душ та пообідати. Окрім кімнати дарованих речей, тут є невеликий спортзал, фізкабінет. Щоденно послугами центру користується понад 200 осіб. Близько ста малозабезпечених громадян щоденно отримують безкоштовні обіди у їдальні центру.

Потому вирушили до Центру обліку бездомних осіб Волинського обласного благодійного фонду “Переображення”, що на вулиці Станіславського, 15А. На базі центру створено відділення нічного перебування бездомних громадян, яке у зимовий період (із грудня по лютий) працює цілодобово. Тут бездомні громадяни можуть отримати місце для ночівлі, психологічні, юридичні послуги та необхідні консультації.

Як зазначив керівник Центру Віктор Гаврилюк, під час надання ліжко-місця бездомні громадяни у разі необхідності забезпечуються одягом, взуттям, разовим харчуванням, послугами перукаря та першою медичною допомогою. В середньому у центрі ночують 5-6 громадян. Проте, якщо особа перебуває у стані алкогольного сп’яніння, у ночівлі можуть відмовити. Цьогоріч на діяльність Центру обліку бездомних громадян ВОБФ “Переображення” з міського бюджету було виділено 70 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Василь Показати IP 26 Лютого 2018 19:33
Три о....лені !
Анонім Показати IP 2 Березня 2018 00:16
а не соромно піаритись на тому, чого не робив?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus