USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Децентралізація в умовах війни: представник ОБСЄ в Луцьку

21 Січня 2015 18:45
Децентралізація влади в умовах захисту від зовнішнього агресора є небезпечною. Попри це, проводити її потрібно, але після війни.

Про це заявив голова Народного Руху України Василь Куйбіда під час зустрічі із Спостерігачем Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Патріком Гофманом.

Зі слів Куйбіди, а він довгий час активно підтримує ідею децентралізації влади в Україні, наразі в країні не найсприятливіші умови для подібного типу реформ:

«Ми вважаємо, що не можна ліквідовувати обласні адміністрації під час війни. Глибока децентралізація потрібна, але проводити її потрібно після цих дій. Реформувати територіальні громади і зміцнювати їх треба. Але сьогодні було б великою помилкою ліквідовувати обласні адміністрації і таким чином послаблювати державу. У цьому випадку ми втратимо контроль над областями і можливість здійснювати державну політику на тих територіях, де триває війна».

На запитання Патріка Гофмана щодо того, як складаються стосунки райдержадміністрацій з районними радами, екс-юрист ківерцівської РДА Ігор Мисковець зауважив, що оскільки районні державні адміністрації виконують делеговані повноваження від РДА, то, фактично, відносини базуються на основі покладених на них функцій. Однак, на його думку, не завжди голови районних рад і РДА знаходять спільну думку в певних питаннях:

«Часто так стається, тому що вони (голови РДА і районних рад – авт.) є представниками різних політичних сил та мають різні цілі».
Разом з тим Мисковець підкреслює, що говорити про стосунки між цими структурами досить важко, оскільки чимало райрад зараз не мають голів:

«Зараз говорити важко про стосунки, бо, фактично, з листопада більшість райрад не мають своїх очільників. З якої підстави голова облдержадміністрації не вносить Президенту подання щодо кандидатур на ці посади – невідомо».

Серед можливих причин Мисковець називає політику Президента, який боїться за падіння свого рейтингу:

Можливо, тому, що рейтинг Президента та його партії погіршується і без того, тому він вичікує для того, аби призначивши певних осіб не зробити нових помилок і спровокувати ще більше падіння свого рейтингу. Така моя думка».

У відповідь Спостерігач Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні зауважив, що в демократичних країнах завжди є можливості для врегулювання певних питань:

«Я впевнений, що при демократії завжди існує нормальний, сприятливий клімат для дискусії та дебатів. І кожен має право висловити свою думку».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
не пацик Показати IP 21 Січня 2015 19:12
посиділи-попі-ли- про те про се і розійшлись : коли реально будуть робочі місця для молоді : де нові побудовані дитячі садочки-школи : Що ще можна теревенити з 1991 року ? про що ? як одні і ті самі писки біля владного корита
НІНА ЛОГІКА до не пацик Показати IP 22 Січня 2015 09:13
Коли буде можливість розвивати бізнес,щоб будувати школи та садочки?
пацик до не пацик Показати IP 22 Січня 2015 17:56
Тобі ніхто не заважає не п-ти а робити все чого тобі так хочеться, але ж ні, ти краще будеш підтримувати великих економістів, тих що вже продали країну і продають далі! Може прийшов час підтримувати не економістів а патріотів! Народний рух принаймні має ідеологію яку він не зраджував і не продається тим економістам!!
Ирина Показати IP 22 Січня 2015 16:02
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus