USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку презентують книгу про українських емігрантів у Парагваї

2 Лютого 2022 17:45
3 лютого о 16:00 у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться презентація книги письменника з Чернігова Олександра Волощука «Парагвайське щастя».

Книга є головним підсумком багатомісячної мандрівки та дослідницької роботи автора у країнах Південної Америки в 2018 році. На прикладах головних персонажів – переселенців з Волині та їхніх нащадків – Олександр розповів

про життя і долі українських емігрантів у далекому Парагваї від моменту переселення в 1937 році до наших днів.

У романі тісно переплетені історія та людські долі, географія і природа, любов до України та життєвий оптимізм героїв книги.

Ця тема в українській художній літературі є мало зачепленою – до цього про парагвайських українців писав лише волинський письменник Ігор Чуб у повісті «Іларія. Ілюзія».

Книга вийшла друком у грудні 2021 року. Одна з перших презентацій «Парагвайського щастя» відбулася 23 грудня в селі Лудин Володимир-Волинського району, в якому автор «поселив» героїв своєї книги у її перших розділах.
Довідка

Олександр ВОЛОЩУК – мандрівник, журналіст, письменник. Народився 1972 року в Дніпропетровській області, але його рід по батьківській лінії походить з Волині. Живе у Чернігові. З 2002 року багато подорожує світом, головна тема досліджень під час мандрівок – історія та сьогодення закордонного українства. Відвідав 60 країн світу, є автором 11 книг.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus