USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку презентують унікальну збірку

20 Травня 2015 07:00
Волинський краєзнавчий музей запрошує лучан та гостей міста на презентацію збірника «Українське повсякдення ранньомодерної доби. Волинь XVI ст.»

Видання містить 320 документів з історії життя волинської спільноти XVI століття. Основою матеріалу для збірника стали актові книги ґродських і земських судів XVI століття, що зберігаються у Центральному державному історичному архіві України в Києві.

Документи розкривають змістовно як матеріальний світ повсякденного людського побуту, так і найрізноманітніші сторони людського життя в усіх його проявах. Зокрема, описують стосунки всередині станів, у тому числі родинні та сусідські, а також взаємини різних станів тогочасного українського соціуму: рядової шляхти, міщанства, селянства, духовенства та етнічних груп, що проживали на території Волині.

Збірник дозволяє під новим кутом зору поглянути на тогочасні процеси і явища буденного людського життя, які раніше залишалися поза увагою дослідників.

Низка документів книги показує повсякденний устрій міського життя в його різноманітних проявах, стосунки між різними верствами, а також відносини українського населення з іншими етнічними групами.

Надзвичайно цінними у виданні є ілюстрації одягу різних станів волинського суспільства XVI століття, здійснені на основі архівних документів Сергієм Шаменковим, автором низки науково-історичних реконструкцій військового та цивільного одягу XVI – XVIII століть.

Ґрунтовний аналіз документів тогочасної епохи висвітлила у передмові керівник колективу – Ірина Ворончук.

Кількість сторінок – 739

Презентація відбудеться 21 травня о 15:30 годині у Волинському краєзнавчому музеї.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus