USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

У Луцьку презентують пісенну збірку родички Лесі Українки та Михайла Драгоманова

7 Листопада 2023 07:36
У Палаці культури міста Луцька 8 листопада відбудеться презентація пісенної збірки Аріадни Бартаї «Народні пісні з голосу Лесі Українки». Захід розпочнеться о 18.00.

Аріадна Бартаї – внучата племінниця Лесі Українки, праонука Михайла Драгоманова. Народилася та проживає у Будапешті (Угорщина). Написала акомпанементи до народних пісень з голосу Лесі Українки, які оформлені у вищеназвану збірку.

У заході візьмуть участь: солісти Тетяна Ціхоцька та Юлія Герштун, студенти факультету культури і мистецтв Волинського національного університету імені Лесі Українки; народний аматорський ансамбль народного танцю «Волинянка» Палацу культури міста Луцька (керівник – заслужений працівник культури України Олег Козачук). Поезію декламуватиме заслужена артистка України Людмила Натанчук.

Як почесних гостей заходу запрошено видавця збірки голову Світової федерації українських жіночих організацій Ярославу Хортяні та її колегу Оксану Головко (м.Будапешт Угорщина), які передадуть безоплатно 100 примірників пісенної збірки для бібліотечних та освітніх закладів Луцької міської територіальної громади.

У фоє Палацу культури міста Луцька експонуватиметься виставка ретросвітлин «Цвіт Косачів-Драгоманових».

Організатори: департамент культури Луцької міської ради та Тетяна Ціхоцька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus