USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку презентували 26 випуск альманаху «Світязь»

3 Серпня 2022 22:51
3 серпня у Луцьку відбулася презентація 26 випуску альманаху «Світязь» обласної організації Національної спілки письменників України. Випуск альманаху вийшов накладом 500 примірників.

Про це розповіла Суспільному голова Волинської організації Національної Спілки письменників України Ольга Ляснюк.

Зі слів Ольги Ляснюк, випуск підготували ще до початку повномасштабного вторгнення російських військових, коли його віддали на друк розпочався воєнний стан.

Альманах «Світязь» виходить друком щорічно. Цього разу кілька сторінок присвячені новому роману волинської письменниці Надії Гуменюк – «Та, що ламає вітер». Цей роман отримав премію Гранд коронація Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова».
Письменниця Надія Гуменюк

Також на сторінках альманаху – поезія волинських і закордонних поетів, перекладена українською. Тут і уривок історичного роману письменника Юрка Вовка «Передбачення Курта Зіберта».

«Я задумав цей роман до війни 2014-го і не думав, що він буде співзвучний нинішнім подіям. У романі розповідається про дві людини – росіянина та українця: очільника Служби безпеки ОУН Миколу Арсенича і Ніколая Кузнєцова, відомого диверсанта», – розповідає письменник.
Письменник Юрій Вовк

В альманасі також є твори для дітей і дорослих, літературна критика, проза та поезія. Після презентації книгу передадуть до бібліотек Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus