USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку презентували книги про армію, війну та волонтерів

29 Травня 2021 17:27
У Луцьку презентували книги про російсько-українську війну і волонтерство. Авторки видань розповіли про особливості написаних історій під час зустрічі у Волинському краєзнавчому музеї.

Про це йдеться у матеріалі Суспільного.

У книзі «Волонтери: сила небайдужих» співробітниці Інституту національної пам’яті, письменниці Наталки Позняк-Хоменко – 28 волонтерських історій про 2014-2015 роки. Книга «Доця» письменниці Тамари Горіха Зерні описує події у Донецьку 2014 року.

Авторка книги «Волонтери: сила небайдужих» Наталка Позняк-Хоменко розповіла, що це видання продовжує серію Українського інституту національної пам’яті, присвячену волонтерському руху.

До видання, яке вийшло накладом у тисячу примірників, увійшло 28 історій-розповідей від першої особи. Говорить: спогади волонтерів зібрані практично з усіх куточків України.

«Від Львова до Харкова, від Володимира-Волинського до Одеси. Тоді в 2014 році піднялася вся Україна, аби захистити себе від російської агресії і щоб створити нашу армію. Тут є історія Володимира-Волинського, коли практично все місто і вся Волинь піднялася, щоб допомогти 51 бригаді», – зазначила авторка.

У книзі зібрані історії волонтерів, які їздили та продовжують їздити на схід країни, а також є розповіді волонтерів, які налагоджують культурний діалог, додає авторка.

Приїхала до обласного центру Волині і авторка книги «Доця» – письменниця Тамара Горіха Зерня. Розказує: книга є художньою, однак за кожним героєм стоїть реальний прототип.

У книзі досить точно відтворені події в хронологічному порядку, починаючи від Майдану та закінчуючи подіями в Іловайську, говорить письменниця.

«Це – повість про жінку, яка жила, працювала, робила вітражі. Мала власний бізнес, була художницею та політичною людиною. Спочатку вона виступила спостерігачем, адже бачить, що в її місті відбувається щось не те. Вона фіксує і дивується, як змінюються її сусіди, родичі. Потім жінка перетворюється зі спостерігача на активного учасника», – розповіла авторка Тамара Горіха Зерня.
Ознайомитися із виданнями у Волинський краєзнавчий музей прийшли два десятки волинян.

Нагадаємо, у січні 2021-го в обласному центрі Волині презентували книгу «Волинський пантеон: схід-2018-2019». Це видання авторів Геннадія Гулька та Олександра Дем’янюка про загиблих під час російсько-української війни волинян. Рецензію до книги писала кандидатка історичних наук Олена Бундак.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus