USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Підвали й під'їзди: ОСББ знайшли підтримку в Офісах розвитку кварталу

14 Жовтня 2015 07:00
7 з 9 накриттів входів в під’їзди будинку, що на вулиці Кравчука в Луцьку, були в аварійному стані, не краще виглядали 5 входів у підвал, накриті побитим шифером. Попри те, що ОСББ у будинку створили три роки тому, своїми силами мешканці не мали змоги охопити такий фронт робіт. Утім проблему вдалося вирішити завдяки зверненню в Офіс розвитку кварталу.

Про це йшлося під час зустрічі мешканців будинку на Кравчука, 20 із засновником Фонду «Новий Луцьк» Ігорем Палицею та головою правління Фонду Олександром Товстенюком 13 жовтня.

Під час зустрічі презентували результат спільної роботи Фонду та ОСББ «Луцьк. Кравчука» - дев’ять накриттів входів в під’їзди і п’ять накриттів входів у підвали. Загальна вартість робіт становила 70 тисяч гривень, 80% (56 тисяч гривень) від яких попередньо оплатив Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк», а 20% (14 тисяч гривень)- ОСББ.

Голова ОСББ «Луцьк. Кравчука» Лариса Грицюк зауважила, що власних коштів на роботу не вистачало. ОСББ у будинку створили три роки тому, а після зустрічі керівництва Фонду з головами об'єдань, у серпні одразу виникла думка звернутися в організацію за допомогою. Таким чином, вона стала першою серед голів ОСББ, яка звернулася в Офіс розвитку кварталу. Оскільки будинку вже 27 років, ремонту потребують підвали тощо, співпрацю з Фондом планують продовжувати.





Як також зауважив засновник Фонду «Новий Луцьк» Ігор Палиця, окрім вказаного ремонту, в будинку потрібно вирішити ще чимало проблем. Він наголосив, що хотів би почути, яким чином уявляють співпрацю з Фондом мешканці, та які проблеми найбільш нагальні.

До слова, допомога Фонду ініціативним лучанам дає свої позитивні результати – для міста, двору та самих мешканців. Таким досвідом, зокрема, поділилися представники ОСББ «Зацепи-об’єднане» у Луцьку.

Нині нардепом Олександром Шевченком створена транспортна компанія, яка перемогла у тендері, пропонуючи ремонт доріг за ціною 600 гривень за метр квадратний. Відтак, подібні проблеми у Луцьку можна вирішувати за допомогою коштів міського бюджету, що буде більшим після децентралізації.





Щодо інших актуальних питань, то голова правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Олександр Товстенюк зазначив, що у Луцьку наразі працюють вже вісім Офісів розвитку кварталу, куди можна звертатися з питаннями щодо оформлення субсидії, пенсії, приватизації присадибної ділянки, незаконно встановленої у мікрорайоні малої архітектурної форми чи «наливайки», свавілля чиновників тощо. Крім того, об’єднання, які потребують термінових коштів, мають змогу отримати поворотні гроші на вирішення нагальних питань із нещодавно сформованого револьверного фонду.

На озвучені лучанами проблеми, з його слів, реагуватиме Фонд, а в майбутньому, сподівається він, і міська рада. Наразі існує стратегічна програма розвитку «Луцьк-2020», а протягом листопаду-грудня через Офіси розвитку кварталу зберуть усі питання та побажання лучан щодо того, як повинно змінюватися місто у кожному мікрорайоні. Процес триває і зараз. До слова, бюджет Луцька на 2016 рік формуватимуть вже з урахуванням потреб містян.

ЧИТАТИ ДЕТАЛЬНІШЕ: З ЧИМ ЗВЕРТАТИСЯ В ОФІСИ РОЗВИТКУ КВАРТАЛУ

У рамках роботи Офісів лучанам допомагатимуть об’єднуватися у квартальні, будинкові та вуличні комітети, адже 200-300 осіб, які прийдуть до міського голови, точно будуть почуті. Олександр Товстенюк закликав краян не бути байдужими та звертатися в Офіси розвитку кварталу, адже, переконує, багато що у місті можна змінити, якщо не дозволяти нікому розкрадати міський та обласний бюджети.





«У мене є бажання, щоб Луцьк став європейським, не тільки тому, що потрібно «стояти в черзі» в європейській асоціації, куди нас можуть прийняти. Ми можемо усе зробити самі. Це залежить від вас та від того, хто хоче це робити разом з вами. На найближчі п’ять років у нас закладені кошти на проекти з профілактики захворювань і медицини, розвиток міста, побудову ще трьох 25-метрових басейнів, одного 50-метрового тощо. Офіси розвитку кварталів – саме та червона кнопка, яку потрібно натискати, якщо вже нічого не працює», - доповнив слова Олександра Товстенюка Ігор Палиця.

Мешканці, своєю чергою, запитували про можливість відкриття басейну в їхньому мікрорайоні. Ігор Палиця відповів, що попередньо розглядали варіант автостоянки поблизу колишнього кінотеатру «Луцьк». Ділянку пропонують відвести під спорткомплекс, адже вже значний час місто не отримує коштів за її оренду. Відтак, є думка про повернення її у міську власність, щоб місто мало змогу побудувати там басейн за кошти Фонду.

Він додав, що протягом чотирьох років Фонд загалом витратив 180 мільйонів гривень, показовим є те, що на його балансі немає об’єктів – усе залишається місту, навчальним закладам тощо.

Нарікали мешканці також на стан дороги та тротуарів, говорячи, що директор департаменту ЖКГ міськради Іван Кубіцький на їхні звернення відповідав: «гроші у нас вже скінчилися».

На це Ігор Палиця зауважив, мовляв, Луцьк має великий туристичний потенціал, який приносив би місту гроші, але поки не буде прозорого податкового законодавства, ліберальних податків, які не заганятимуть бізнес у тінь, інвестиції у місто не надходитимуть - відповідно і коштів не вистачатиме.

Окрім того, туристичні можливості пов'язані, власне, зі станом доріг, освітленням, безпекою у місті. Відповідно, хтось має розірвати те замкнене коло, яке не дає місту розвиватися.

Насамкінець він відзначив, що такого унікального розташування, як Волинь, не має жоден регіон. На його переконання, після завершення війни та покарання винних у ній з обох боків тут запрацюють транснаціональні коридори між Європою, Росією та Казахстаном тощо.

Лад у місті та на Волині наводять, каже ігор Палиця, вже протягом 3-5 років, досі Фондом не було дано жодної обіцянки, яка згодом не мала б підтвердження у результатах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Луцьк новий Показати IP 14 Жовтня 2015 11:29
Молодці гарну справу роблять мешканці та фонд.
Луцьк під обманом Показати IP 14 Жовтня 2015 13:19
Пысля виборыв закриють все, поки треба піар то для преси все робиться...
Анонім до Луцьк під обманом Показати IP 14 Жовтня 2015 16:06
Це робиться для людей, на яких нашій теперішній владі наплювати
Споглядач Показати IP 14 Жовтня 2015 14:34
Свого часу Шиба возив асфальт з Тернополя, довго він пролежав на Карпенка-Карого чи Кравчука. Палиця возитиме з Франківська за 600 грн. Це потрібно було Палицю з Швейцарії на вертольоті везти щоб пропіаритись на кількох листах бляхи.
Торба Показати IP 14 Жовтня 2015 15:57
Все це гучні слова, побачите як вибори пройдуть і з тих офісів аби лишився один. Людей як завжди використовують!
аяяй до Торба Показати IP 14 Жовтня 2015 20:50
Побачимо,що заспiваэш,коли цi офiси працюватимуть I пiсля виборiв.А хто робить хоч щось для людей ,крiм Палицi?
0сбб Показати IP 14 Жовтня 2015 16:45
бідна голова осбб, чому бідна тому що дур-а.
meri Показати IP 15 Жовтня 2015 11:26
Люди, чи ви якісь сліпі та нерозумні!? фонд Палиці вже скільки років працює для людей, скільки виборів, революцію гідності та війну на сході пройшов, і далі працює... чого ви хочете від того Палиці і від його роботи і від тих офісів ???? Це дійсно ЛЮДИНА СЛОВА, ви проаналізуйте його обіцянки та що з них було не виконано...він завжди ,впродовж скількох років дійсно підтверджує слова реальною роботою!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus